3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ciasto na pizzę


Wydrukuj:
4

Składniki

8 porcja/porcje/porcji

Ciasto na pizzę

  • 300 gramy mąki pszennej, typu 00
  • 180 g wody
  • 12 g drożdże świeże
  • 1 łyżek oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczki cukru
  • 1 łyżeczki soli

sos pomidorowy

  • 1 opakowania pomidorów, z puszki, 400g
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczki oregano, suszone
  • 1 łyżeczki bazylii, suszonej
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • 1 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki pieprzu, mielonego

sos bazyliowy

  • 50 g bazylia, świeża
  • 1/2 ząbka czosnku
  • 75 g oliwy z oliwek
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego
  • 6
    2h 40min
    Czas całkowity 2h 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

    CIASTO
  1. 1. Do Closed lid dodać łyżkę mąki, 1/3 szklanki wody, 12 g drożdży i łyżeczkę cukru. Uruchomić na 37 st. C/ 5min / 2 obr.
    2. Do Closed lid dodać pozostałe składniki - mąkę, wodę, oliwę, sól. Uruchomić na Dough mode/ 20 min.
    3. Przełożyć do innego naczynia i przykryć bawełnianą ściereczką. Można pozostawić na 1-2 godziny w ciepłym miejscu lub w lodówce na 24 godziny.
    4. Rozłożyć na blaszce do pieczenia, posmarować sosem pomidorowym, dodać ulubione składniki, posmarować brzegi pizzy oliwą z oliwek.
    5. Piec na najwyższej temperaturze przez ok. 10 minut.
  2. sos pomidorowy
  3. Rozdrobnić czosnek - 10 sek, / obr. 5
    Dodać resztę składników --> Varoma 7min / 2 obr.
    90 st.C / 10 minut / 3 obr.
    Posmarować spód pizzy
  4. sos bazyliowy
  5. 1. Do Closed lid włożyć bazylię i czosnek. 10s. / 10obr.
    2. Doprawić sola i pieprzem, dodac oliwę i miksowac 10s. / 8 obr.
    3. Smarować upieczoną pizzę
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Na dodatkowe składniki polecam Mozzarelle, pomidorki koktajlowe, szynke parmeńską/salami, swieżą rukole, świeżą bazylie


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy