Tu jesteś:
4
Składniki
3 porcja/porcje/porcji
Ciasto
- 12 gramy drożdże świeże
- 300 gramów wody
- 1 łyżeczki cukru
- 600 gramów mąki pszennej
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżeczki soli
-
6
1h 10min
Czas całkowity 1h 0minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
9
5
Przygotowanie
- 1. Droźdże, wode i cukier dodać do naczynia. Ustawiamy 37°C i 2 minuty miksujemy na 1 poziomie szybkości.
- Dodaj 600g mąki, 3 łyżki oliwy i ino 1 łyżeczkę soli. Następnie ugniataj ciasto 2 minuty.
- Wyrobione ciasto przekładamy do misy na 2h do wyrośnięcia jeśli masz czas. W międzyczasie zrób sos, przygotuj składniki i jazda z pizzą.
Piec 250°C (lub więcej) przez 10-12 minut.
Ciasto
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz