3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Racuchy drożdżowe


Wydrukuj:
4

Składniki

30 porcja/porcje/porcji

Racuchy drożdżowe

  • 20 gramów drożdży świeżych
  • 2 łyżki cukru
  • 0,3 litra mleka
  • 500 gramów mąki pszennej
  • 1 porcje jajko
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
  • 9
5

Przygotowanie

    ciasto
  1. Do Closed lid dodaj drożdże, cukier i mleko. Ustaw TM 3min/37°C/obr.1 1/2. Następnie dodać resztę składników i ustawić TM jak wyżej. Przełożyć ciasto do miski, przykryć ściereczką. Odstawić w ciepłe miejsce i odczekać ok 1 godz. aż wyrośnie. Smażyć na średnio nagrzanej patelni z obu stron.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Jeśli chcesz skrócic czas oczekiwania przed przystapieniem do robienia ciasta nastaw piekarnik na 50°C (po nagrzaniu wyłącz) i wstaw miskę z ciastem.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy