Tu jesteś:
4
Składniki
30 porcja/porcje/porcji
Racuchy drożdżowe
- 20 gramów drożdży świeżych
- 2 łyżki cukru
- 0,3 litra mleka
- 500 gramów mąki pszennej
- 1 porcje jajko
- 0,5 łyżeczki soli
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
9
5
Przygotowanie
- Do "Blokada naczynia miksującego" dodaj drożdże, cukier i mleko. Ustaw TM 3min/37°C/obr.1 1/2. Następnie dodać resztę składników i ustawić TM jak wyżej. Przełożyć ciasto do miski, przykryć ściereczką. Odstawić w ciepłe miejsce i odczekać ok 1 godz. aż wyrośnie. Smażyć na średnio nagrzanej patelni z obu stron.
ciasto
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Jeśli chcesz skrócic czas oczekiwania przed przystapieniem do robienia ciasta nastaw piekarnik na 50°C (po nagrzaniu wyłącz) i wstaw miskę z ciastem.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz