3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Brokułowo-kurczakowe nuggetsy


Wydrukuj:
4

Składniki

18 kawałek/kawałki/kawałków

naggutsy

  • 110 g brokułów, różyczek
  • 1 mała marchewka, pokrojona na kawałki
  • 1 cebula, obrana i pokrojona na kawałki
  • 2 ząbki czosnku, małe, obrane
  • sól i pieprz do smaku
  • 500 g piersi kurczaka, pokrojonych na kawałki
  • 3 kromki suchego chleba, lub bułka tarta
5

Przygotowanie

  1. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

  2. 1. Rozgrzać piekarnik do 180st. Wyłożyć blachę papierem do pieczenia.

    2. Wrzucić suchy chleb do miski. Miksować na obr. 7 do uzyskania pożądanego rozdrobnienia. Przełożyć do innego naczynia.

    3. Do naczynia miksującego włożyć cebulę, czosnek, brokuły, marchewkę.

    4. Miksować 5 sek./obr. 7. Za pomocą kopystki zgarnąć składniki ze ścianek naczynia.

    5. Do naczynia miksującego dodać kawalki kurczaka.

    6. Miksować do połączenia skladników 5-10 sek./obr. 7

    7. Uformować 18 małych nuggetsów i obtoczyć w bułce tartej, spłaszczając je.

    8. Ułożyć nuggetsy na blasze do pieczenia (na papierze)

    9. Piec 30 min, obrócić po 15 min na drugą stronę.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
11

Porady

Można użyć mięsa z udka kurczaka, żeby mieć pewność, że nuggetsy nie będą za suche.

Przepis pochodzi ze strony:  //www.trtlmt.com.au/chicken-broccoli-nuggets/


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Ja nie optaczam nuggestów w

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na lutego 25, 2015 at 18:21.

    Ja nie optaczam nuggestów w bułce tartej, do masy dodaję 2 lyżki bułki tartej, formuję małe kotleciki i piekę w piekarniku, pychotka Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dobre, choć po pieczeniu w

    Zgłoszony przez Angelica na lutego 25, 2015 at 12:38.

    Dobre, choć po pieczeniu w piekarniku dość twarde. No i panierowanie w bułce tartej chyba niepotrzebne do piekarnika... Następnym razem usmażę je na głębokim tłuszczu tak jak klasyczne nuggetsy i podam z sosem serowym - powinien się dobrze komponować z brokułem. Polecam.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mam pytanie... Ile trzeba

    Zgłoszony przez AnulaI na listopada 30, 2014 at 12:08.

    Mam pytanie...

    Ile trzeba wsypać tej bułki tartej jeśli nie chleb w kromkach?Z góry dziękuję za radę tmrc_emoticons.) no i za super przepis tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Nuggesty zrobione i już

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na października 28, 2014 at 20:27.

    Nuggesty zrobione i już zjedzone tmrc_emoticons.) Pychotka i samo zdrowie tmrc_emoticons.) Dziękuję za przepis i pozdrawiam Love a przepis polecam nie tylko tym, którzy są na diecie tmrc_emoticons.;) Big Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze