3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Brokułowo-kurczakowe nuggetsy


Wydrukuj:
4

Składniki

18 kawałek/kawałki/kawałków

naggutsy

  • 110 g brokułów, różyczek
  • 1 mała marchewka, pokrojona na kawałki
  • 1 cebula, obrana i pokrojona na kawałki
  • 2 ząbki czosnku, małe, obrane
  • sól i pieprz do smaku
  • 500 g piersi kurczaka, pokrojonych na kawałki
  • 3 kromki suchego chleba, lub bułka tarta
5

Przygotowanie

  1. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

  2. 1. Rozgrzać piekarnik do 180st. Wyłożyć blachę papierem do pieczenia.

    2. Wrzucić suchy chleb do miski. Miksować na obr. 7 do uzyskania pożądanego rozdrobnienia. Przełożyć do innego naczynia.

    3. Do naczynia miksującego włożyć cebulę, czosnek, brokuły, marchewkę.

    4. Miksować 5 sek./obr. 7. Za pomocą kopystki zgarnąć składniki ze ścianek naczynia.

    5. Do naczynia miksującego dodać kawalki kurczaka.

    6. Miksować do połączenia skladników 5-10 sek./obr. 7

    7. Uformować 18 małych nuggetsów i obtoczyć w bułce tartej, spłaszczając je.

    8. Ułożyć nuggetsy na blasze do pieczenia (na papierze)

    9. Piec 30 min, obrócić po 15 min na drugą stronę.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Można użyć mięsa z udka kurczaka, żeby mieć pewność, że nuggetsy nie będą za suche.

Przepis pochodzi ze strony:  //www.trtlmt.com.au/chicken-broccoli-nuggets/


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Ja nie optaczam nuggestów w

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na lutego 25, 2015 at 18:21.

    Ja nie optaczam nuggestów w bułce tartej, do masy dodaję 2 lyżki bułki tartej, formuję małe kotleciki i piekę w piekarniku, pychotka Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dobre, choć po pieczeniu w

    Zgłoszony przez Angelica na lutego 25, 2015 at 12:38.

    Dobre, choć po pieczeniu w piekarniku dość twarde. No i panierowanie w bułce tartej chyba niepotrzebne do piekarnika... Następnym razem usmażę je na głębokim tłuszczu tak jak klasyczne nuggetsy i podam z sosem serowym - powinien się dobrze komponować z brokułem. Polecam.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mam pytanie... Ile trzeba

    Zgłoszony przez AnulaI na listopada 30, 2014 at 12:08.

    Mam pytanie...

    Ile trzeba wsypać tej bułki tartej jeśli nie chleb w kromkach?Z góry dziękuję za radę tmrc_emoticons.) no i za super przepis tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Nuggesty zrobione i już

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na października 28, 2014 at 20:27.

    Nuggesty zrobione i już zjedzone tmrc_emoticons.) Pychotka i samo zdrowie tmrc_emoticons.) Dziękuję za przepis i pozdrawiam Love a przepis polecam nie tylko tym, którzy są na diecie tmrc_emoticons.;) Big Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze