Tu jesteś:
4
Składniki
6 porcja/porcje/porcji
Piwo
- 70 g korzenia imbiru, obranego i pokrojonego na cienkie plasterki
- 2 cytryny, obrane ze skórki i bez pestek
- 180 g brązowego cukru
- 1000 g wody mineralnej, schłodzonej
-
6
10min
Czas całkowity 5minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
1. Do naczynia miksującego wsypać brązowy cukier, dodać cytrynę i imbir, rozdrobnić 20s/obr. 8
2. Dolać 300g wody mineralnej i wymieszać 4s/obr.8
3. Do naczynia miksującego włożyć koszyczek. Przytrzymując go kopystką przecedzić napój do dzbanka, dolać resztę wody mineralnej.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Podawać niezwłocznie po przygotowaniu.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz