3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wariant Piwo imbirowe bezalkoholowe


Wydrukuj:
4

Składniki

6 porcja/porcje/porcji

Piwo

  • 70 g korzenia imbiru, obranego i pokrojonego na cienkie plasterki
  • 2 cytryny, obrane ze skórki i bez pestek
  • 180 g brązowego cukru
  • 1000 g wody mineralnej, schłodzonej
  • 6
    10min
    Czas całkowity 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. 1. Do naczynia miksującego wsypać brązowy cukier, dodać cytrynę i imbir, rozdrobnić 20s/obr. 8

    2. Dolać 300g wody mineralnej i wymieszać 4s/obr.8

    3. Do naczynia miksującego włożyć koszyczek. Przytrzymując go kopystką przecedzić napój do dzbanka, dolać resztę wody mineralnej. 

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Podawać niezwłocznie po przygotowaniu.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy