3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Syrop z kwiatów Bzu Czarnego


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 40 kwiatów bzu czarnego
  • 1000 g wody
  • 1000 g cukru
  • 20 g kwasku cytrynowego lub sok z czterech cytryn
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1.Zerwane kwiaty(baldachy) bzu czarnego wkładamy do dużego słoja.

    2.Do naczynia miksującego wlewamy wodę,wsypujemy cukier i kwasek cytrynowy.Zagotowywujemu ok.12-14 min/Varoma/obr.2

    3.Gorącym syropem zalewany kwiaty.Odstawiamy na 3-4 dni.Po tym czasie syrop dokładnie filtrujemy i przelewamy do butelek lub słoików.Pasteryzujemy lub przechowywujemy w lodówce.

    ----SMACZNEGO----

    Gotowy syrop rozcieńczam w upalne dni wodą-wspaniale orzeźwia tmrc_emoticons.) Syrop dodaję tez do kawy lub herbaty.

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Robi ten syrop ju 3 raz jest super Polecam

    Zgłoszony przez joaren na czerwca 18, 2017 at 18:44.

    Robię ten syrop już 3 raz, jest super!!! Polecam tmrc_emoticons.)

    joaren

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Czy mogą być suszone kwiaty

    Zgłoszony przez AnnUsia na października 1, 2014 at 17:35.

    Czy mogą być suszone kwiaty bzu czarnego?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze