3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Syrop z czarnego bzu


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

syrop z czarnego bzu

  • 2 litry wody
  • 400 gramów czarnego bzu
  • 200 gramów cukru
  • 6
    1h 0min
    Czas całkowity 1h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
  • 9
5

Przygotowanie

    Nazbieraj czarnego bzu
  1. Umyj delikatnie kiście z owocami. Następnie obierz owoce z kiści.

     

  2. Do urządzenia Closed lid włóż koszyczek. Do koszyczka wsyp umyte owoce. Zasym je cukrem i zalej wodą. Zamknij urządzenie Closed lid.

    Ustaw czas: 30 mint

    Temperatura: 100 stopni

    Obroty: 0,5 Gentle stir setting Counter-clockwise operation

     

    Uchyl miarkę, nie zamykaj całkiem.

  3. Po tym czasie wyjmij koszyczek z owocami.

    Ustaw czas: 5 minut

    Temp: 95 stopni

    obroty: 0,5 Gentle stir setting

  4. Przelej gorący sok do słoiczków lub butelek, żakręć i postaw nakrętką do dołu, żeby się szczelnie zamknęły.

  5. Pij syrop w sezonie chorobowym, żeby podnieść odporność. Syrop doskonale oczyszcza krew i uśmierza ból.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy