3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Sok arbuzowo-pomarańczowy


Wydrukuj:
4

Składniki

0 litr/litra/litry/litrów

Sok pomarańczowo-arbuzowy

  • 500 g obranych pomarańczy
  • 250-300 g obranego arbuza
  • 400 g kostek lodu
  • 50 g cukru
  • 6
    3min
    Czas całkowity 3min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1.Do naczynia miksująego włożyć:

    -pomarańcze

    -arbuza

    -cukier.

    Zmiksować-1min./obr.8

    2.Dodać kostki lodu i rozdrobnić-25sek./obr.8-10
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Jeśli ktoś woli słodszy sok-można dodać więcej cukru lub miodu.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Przepis byłby fajny, ale cukier psuje wszystko

    Zgłoszony przez Dorota1000 na listopada 29, 2016 at 12:03.

    Przepis byłby fajny, ale cukier psuje wszystko

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze