3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Sangria


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

6 plaster/plastry/plastrów

Sangria

  • 40 g ginu
  • 0,5 łyżeczki mielonego cynamonu
  • 40 g brandy
  • 40 g wermutu, czerwonego
  • 150 g kostek lodu
  • 330 g wody, sodowej, czystej
  • 600 g czerwonego wina, słodkiego
  • 150 g cukru
  • 1 cytryna
  • 1 pomarańcza
  • 3 brzoskwinie, obrane, przekrojone na połówki, bez pestek
  • 6
    8min
    Czas całkowity 8min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    1. Do naczynia miksującego włożyć brzoskwinie, rozdrobnić 3 s/obr 4, przełożyć do dzbanka.
    2. Za pomocą małego noża obrać cytrynę i pomarańczę, starając się, aby zachować skórki w jednym długim kawałku (dla dekoracji). Odciąć i wyrzucić białą część pomarańczy i cytryny, miąższ cytrusów włożyć do naczynia miksującego.
    3. Dodać cukier, wymieszać 1 min/obr. 10.
    4. Dodać pozostałe składniki, wymieszać 1 min/obr. 2. Wlać do dzbanka z brzoskwiniami, udekorować dzbanek skórką pomarańczy i cytryny, podać schłodzone.
10
11

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Brzmi SMAKOWICIE ! ! !

    Zgłoszony przez Lidka Abramowicz na października 17, 2013 at 17:48.

    Brzmi SMAKOWICIE ! ! !:p;):love:

    Lidka Abramowicz

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Na gorący wieczorek w sam raz

    Zgłoszony przez monika6500 na sierpnia 6, 2013 at 12:53.

    :) Na gorący wieczorek w sam raz , trzeba wypróbować tylko najpierw zakupy, bo brakuje mi składników :)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A tak przy okazji, to

    Zgłoszony przez veronicab71 na lipca 15, 2013 at 14:02.

    A tak przy okazji, to trafilam i na ten przepis, inny od mojego. Wypròbowac musze koniecznie :bigsmile: :bigsmile: :bigsmile:

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni :) :) ;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze