Tu jesteś:
4
Składniki
6 porcja/porcje/porcji
Piwo
- 70 g korzenia imbiru, obranego i pokrojonego na cienkie plasterki
- 2 cytryny, obrane ze skórki i bez pestek
- 180 g brązowego cukru
- 1000 g wody mineralnej, schłodzonej
5
Przygotowanie
1. Do naczynia miksującego wsypać brązowy cukier, dodać cytrynę i imbir, rozdrobnić 20s/obr. 8
2. Dolać 300g wody mineralnej i wymieszać 4s/obr.8
3. Do naczynia miksującego włożyć koszyczek. Przytrzymując go kopystką przecedzić napój do dzbanka, dolać resztę wody mineralnej.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Podawać niezwłocznie po przygotowaniu.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzBardzo dobry napoacutej imbirowy nie uywam...
Bardzo dobry napój imbirowy, nie używam koszyczka, cedzę go przez sito, ponieważ nie lubię fusów