3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Piwo imbirowe bezalkoholowe


Wydrukuj:
4

Składniki

6 porcja/porcje/porcji

Piwo

  • 70 g korzenia imbiru, obranego i pokrojonego na cienkie plasterki
  • 2 cytryny, obrane ze skórki i bez pestek
  • 180 g brązowego cukru
  • 1000 g wody mineralnej, schłodzonej
  • 6
    10min
    Czas całkowity 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
5

Przygotowanie

  1. 1. Do naczynia miksującego wsypać brązowy cukier, dodać cytrynę i imbir, rozdrobnić 20s/obr. 8

    2. Dolać 300g wody mineralnej i wymieszać 4s/obr.8

    3. Do naczynia miksującego włożyć koszyczek. Przytrzymując go kopystką przecedzić napój do dzbanka, dolać resztę wody mineralnej. 

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Podawać niezwłocznie po przygotowaniu.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Bardzo dobry napoacutej imbirowy nie uywam...

    Zgłoszony przez panfisia na maja 28, 2017 at 11:35.

    Bardzo dobry napój imbirowy, nie używam koszyczka, cedzę go przez sito, ponieważ nie lubię fusów tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze