Składniki
5 litr/litra/litry/litrów
woda
- 370 g cukru
- 1 łyżek kwasu cytrynowego
- 2 pomarańcze ze skórką
- 250 g marchwi
- 500 g wody
-
6
30min
Czas całkowity 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
Pomarańcze dokładnie umyć, sparzyć, usunąć pestki, pokroić na małe kawałki i umieścić w TM. Oczyścić marchew, pokroić na małe kawałki i umieścić w TM. Rozdrobnić - "Blokada naczynia miksującego" /10s./obr.6.
Dodać ok. 500 g wody i zagotować - "Blokada naczynia miksującego" /100st./20min./obr.2.
Po ugotowaniu zmiksować - "Blokada naczynia miksującego" /15s./obr.10.
W osobnym naczyniu zagotować 4 litry wody z 370 g cukru. Ostudzić.
Dodać ostudzony koncentrat, 1 łyżkę kwasku cytrynowego (lub świeży sok z cytryn) i całość schłodzić.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzTak, ze skórką. Dlatego
Tak, ze skórką. Dlatego ważne, żeby wcześniej sparzyć pomarańcze.
Pomarańcze zmiksować ze
Pomarańcze zmiksować ze skórką?