3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Nektar pomarańczowy


Wydrukuj:
4

Składniki

5 litr/litra/litry/litrów

woda

  • 370 g cukru
  • 1 łyżek kwasu cytrynowego
  • 2 pomarańcze ze skórką
  • 250 g marchwi
  • 500 g wody
  • 6
    30min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
5

Przygotowanie

  1. Pomarańcze dokładnie umyć, sparzyć, usunąć pestki, pokroić na małe kawałki i umieścić w TM. Oczyścić marchew, pokroić na małe kawałki i umieścić w TM. Rozdrobnić - Closed lid/10s./obr.6.

    Dodać ok. 500 g wody i zagotować - Closed lid/100st./20min./obr.2.

    Po ugotowaniu zmiksować - Closed lid/15s./obr.10.

  2. W osobnym naczyniu zagotować 4 litry wody z 370 g cukru. Ostudzić.

    Dodać ostudzony koncentrat, 1 łyżkę kwasku cytrynowego (lub świeży sok z cytryn) i całość schłodzić.

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Tak, ze skórką. Dlatego

    Zgłoszony przez mnosppe na października 5, 2015 at 11:09.

    Tak, ze skórką. Dlatego ważne, żeby wcześniej sparzyć pomarańcze.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pomarańcze zmiksować ze

    Zgłoszony przez ewelaa74 na czerwca 23, 2015 at 09:54.

    Pomarańcze zmiksować ze skórką?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze