Tu jesteś:
4
Składniki
1 butelka/butelki/butelek
Solony karmel przepis z lodów z solonym karmelem TM 6
- 250 g cukru
- 200 g śmietany 30%
- 30 g wody
- 1 łyżeczek sok z cytryn
- 30 g masło zimne
- 1 łyżeczek soli
Likier
- 4 żółtka
- 100 g cukru
- 200 g Solonego karmelu
- 300 g wódki
- 250 g mleka skondensowanego
-
6
45min
Czas całkowity 45minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- Do "Blokada naczynia miksującego" wsypać cukier, dodać 70 g śmietany, wodę,sok z cytryny i masło,urochomić karemlizowanie. Dodać pozostałe 130 g śmietany i sól,wymieszać bez miarki 2 min/obr"Mieszanie"
Bez miarki 3 min/varoma/obr 2 - Do "Blokada naczynia miksującego" dodać żółtka i cukier 5min/70°/obr.3 następnie dodać solony karmel, wódkę i mleko skondensowane 5 min/70°/obr.3
Karmel
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Pozostały karmel zakręcić w słoiku, wykorzystać do innego przepisu."Mieszanie"
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzMam Tm31 jack man uruchomić karmelizowanie¿
Mam Tm31 jack man uruchomić karmelizowanie¿
Pyszny
Pyszny
Jak karmelizujecie cukier na TM5?
Jak karmelizujecie cukier na TM5?
Przepyyyyysznyyy!!! I bardzo łatwy. Trafia do...
Przepyyyyysznyyy!!! I bardzo łatwy. Trafia do moich ulubieńców.