Tu jesteś:
4
Składniki
- 6 żółtek
- 200 g cukru
- 250 g wódki
- 5 g kawy rozpuszczalnej
- 250 g puszka mleka skondensowanego niesłodzonego Gostyń
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
Założyć motylek. Do naczynia miksującego włożyć żółtka, cukier, kawę i podgrzewać 5 min/70st/obr.3.
Dodać wódkę i mleko, podgrzewać 5min/70st/obr.3.
Przelać ciepły likier do butelki, wystudzić.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Przechowywać w lodówce.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzEwanesmat:myślę że jak już podgrzewa się...
Ewanesmat:myślę że jak już podgrzewa się wszystko to wsypujesz kawę normalnie z żółtkami cukrem. Ona się przecież rozpuści
jaka ilość likieru wychodzi na gotowo?
jaka ilość likieru wychodzi na gotowo?
Likier pierwsza klasa.
Likier pierwsza klasa. Polecam.
P.s. można dać trochę mniej cukru, a więcej kawy. Zależy jak kto woli
pychotka, polecam!!!
pychotka, polecam!!! uwielbian kawe i to strzal w dziesiatke"!!
Czy kawa ma być już
Czy kawa ma być już rozpuszczona w wodzie w momencie, kiedy trzeba ją dodać?
Bardzo dobry likier!!! lepszy
Bardzo dobry likier!!! lepszy nawet od zwykłego jajecznego chociaz jak narazie próbowałam tylko na ciepło