3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

LIKIER KAWOWY


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 6 żółtek
  • 200 g cukru
  • 250 g wódki
  • 5 g kawy rozpuszczalnej
  • 250 g puszka mleka skondensowanego niesłodzonego Gostyń
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Założyć motylek. Do naczynia miksującego włożyć żółtka, cukier, kawę i podgrzewać 5 min/70st/obr.3.

    Dodać wódkę i mleko, podgrzewać 5min/70st/obr.3.

    Przelać ciepły likier do butelki, wystudzić.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Przechowywać w lodówce.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • jaka ilość likieru wychodzi na gotowo?

    Zgłoszony przez gggosia na stycznia 19, 2017 at 09:11.

    jaka ilość likieru wychodzi na gotowo?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Likier pierwsza klasa.

    Zgłoszony przez dodka na maja 18, 2016 at 20:36.

    Likier pierwsza klasa. Polecam.

    P.s. można dać trochę mniej cukru, a więcej kawy. Zależy jak kto woli

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • pychotka, polecam!!!

    Zgłoszony przez Cymewa na grudnia 10, 2015 at 22:53.

    pychotka, polecam!!! uwielbian kawe i to strzal w dziesiatke"!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Czy kawa ma być już

    Zgłoszony przez Ewanesmat na czerwca 3, 2015 at 22:10.

    Czy kawa ma być już rozpuszczona w wodzie w momencie, kiedy trzeba ją dodać?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobry likier!!! lepszy

    Zgłoszony przez Beata Groszek na grudnia 21, 2014 at 21:47.

    Bardzo dobry likier!!! lepszy nawet od zwykłego jajecznego tmrc_emoticons.) chociaz jak narazie próbowałam tylko na ciepło tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze