Składniki
50 porcja/porcje/porcji
- 1 laska wanilii
- 2 kory cynamonowe
- 250 g cukru
- 450 g wody
- 150 g kawy, rospuszczalnej, schlodzonej ( musi być dość mocna )
- 500 g wódki
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
Wanilię, cynamon i cukier umieścić w
"Blokada naczynia miksującego" i zmiksować 8sek./obr.6. Dodać wodę i gotować 30min./Varoma/obr. 2. Na pokrywkę nałożyć koszyczek ( chroni przed pryskaniem ). Wszystko musi trochę zgęstnieć. Powstały syrop pozostawić w naczyniu do przestygnięcia ( do temp. 60st. ). Dodać kawę i wódkę, wymieszać 15sek/obr.3. Likier przelać do ciemnej butelki i pozostawić do przegryznienia się przez 24h. W następnym dniu przelać przez sitko ( bardzo drobne ) i przelać do butelek.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz