3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Grzaniec wiśniowy


Wydrukuj:
4

Składniki

2 osoba/osoby

Grzaniec wiśniowy

  • kilka kropel soku z cytryny
  • 3 czubatych łyżek cukru
  • 1 płaskiej łyżeczki miodu
  • 5 goździków
  • 1/2 płaskiej łyżeczki cynamonu mielonego
  • 1 płaskiej łyżeczki cukier waniliowy
  • 1 czubatych łyżeczek konfitury wiśniowej
  • 300 g czerwonego wina
  • 6
    12min
    Czas całkowity 7min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Krok 1:
  1. Wino wlewamy do naczynia wraz z wszystkimi pozostałymi składnikami.

     

  2. Ustawiamy czas: 5 minut, temperatura: 95 stopni, Obroty wsteczne: 2.

     

  3. Rozlewamy do 2 szklaneczek i po kilkuminutowym przestudzeniu oddajemy się degustacji...

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Przepis na "szczeście" jest tak prosty, że już bardziej sie nie da uprościć. Ale kto powiedział, że ma byc trudno?

 

Bez problemu można działać również na Thermomixie TM31 i TM21.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Osobiście lubię słodkie i

    Zgłoszony przez Jacek Wendolowski na grudnia 30, 2015 at 23:55.

    Osobiście lubię słodkie i taka receptura mi pasuje. Niemniej jednak zawsze można zredukować ilość słodkości w/g uznania.

     Jacek


    "Nieważne co gotujesz - ma smakować i już"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Osobiście lubię słodkie i

    Zgłoszony przez Jacek Wendolowski na grudnia 30, 2015 at 22:03.

    Osobiście lubię słodkie i taka receptura mi pasuje. Niemniej jednak zawsze można zredukować ilość słodkości w/g uznania.

     Jacek


    "Nieważne co gotujesz - ma smakować i już"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Chyba to za słodkie

    Zgłoszony przez gabi49 na grudnia 30, 2015 at 13:55.

    Chyba to za słodkie  wymyśliłeś Jacku: miód i jeszcze 3 czubate  łyżki cukru do 300g wina? To trochę więcej jak szklanka.  Konfitura też jest słodka, a wino jakie? Proponuje uważać, dodawać stopniowo te słodkości.  tmrc_emoticons.;)

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze