thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
7min
Czas całkowity
12min
porcja/porcje/porcji
2 osoba/osoby
Poziom
Łatwy

Składniki

Grzaniec wiśniowy

  • kilka kropel soku z cytryny
  • 3 czubatych łyżek cukru
  • 1 płaskiej łyżeczki miodu
  • 5 goździków
  • 1/2 płaskiej łyżeczki cynamonu mielonego
  • 1 płaskiej łyżeczki cukier waniliowy
  • 1 czubatych łyżeczek konfitury wiśniowej
  • 300 g czerwonego wina

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Krok 1:
  1. Wino wlewamy do naczynia wraz z wszystkimi pozostałymi składnikami.

     

  2. Ustawiamy czas: 5 minut, temperatura: 95 stopni, Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" : 2.

     

  3. Rozlewamy do 2 szklaneczek i po kilkuminutowym przestudzeniu oddajemy się degustacji...

     

Porady

Przepis na "szczeście" jest tak prosty, że już bardziej sie nie da uprościć. Ale kto powiedział, że ma byc trudno?

 

Bez problemu można działać również na Thermomixie TM31 i TM21.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Grzaniec wiśniowy

Wydrukuj:

Komentarze

  • grudnia 30, 2015 at 23:55

    Osobiście lubię słodkie i taka receptura mi pasuje. Niemniej jednak zawsze można zredukować ilość słodkości w/g uznania.

     Jacek


    "Nieważne co gotujesz - ma smakować i już"

  • grudnia 30, 2015 at 22:03

    Osobiście lubię słodkie i taka receptura mi pasuje. Niemniej jednak zawsze można zredukować ilość słodkości w/g uznania.

     Jacek


    "Nieważne co gotujesz - ma smakować i już"

  • grudnia 30, 2015 at 13:55

    Chyba to za słodkie  wymyśliłeś Jacku: miód i jeszcze 3 czubate  łyżki cukru do 300g wina? To trochę więcej jak szklanka.  Konfitura też jest słodka, a wino jakie? Proponuje uważać, dodawać stopniowo te słodkości.  tmrc_emoticons.;)

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

Are you sure to delete this comment ?