Tu jesteś:
4
Składniki
3 butelka/butelki/butelek
Likier jajeczny (ajerkoniak)
- 6 żółtek z wolnego wybiegu
- 200 g cukru
- 1 opakowania cukru wanilinowego
- 250 g wódki
- 250 g mleko skondensowane, niesłodzone
-
6
15min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
- Załozyć motylek. Do czystego naczynia włożyć żółtka, dodajemy cukier i cukier waniliowy - podgrzewać 5min/70stC/obr.3
- Dodać wódkę i mleko (powoli), podgrzewać 5min/70stC/obr.3
- Przelać ciepły likier do butelki, wystudzić, przechowywać w lodówce.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Szybkie łatwe i smaczne
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz