3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Domowy jajkus (ajerkoniak)


Wydrukuj:
4

Składniki

3 butelka/butelki/butelek

Likier jajeczny (ajerkoniak)

  • 6 żółtek z wolnego wybiegu
  • 200 g cukru
  • 1 opakowania cukru wanilinowego
  • 250 g wódki
  • 250 g mleko skondensowane, niesłodzone
5

Przygotowanie

  1. Załozyć motylek. Do czystego naczynia włożyć żółtka, dodajemy cukier i cukier waniliowy - podgrzewać 5min/70stC/obr.3
  2. Dodać wódkę i mleko (powoli), podgrzewać 5min/70stC/obr.3
  3. Przelać ciepły likier do butelki, wystudzić, przechowywać w lodówce.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Szybkie łatwe i smaczne tmrc_emoticons.)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy