Tu jesteś:
4
Składniki
2 porcja/porcje/porcji
Ciepłe kakao na śniadanie
- 500 g mleka
- 2 łyżki gorzkiego kakao
- 2 łyżeczki cukru
- 2 łyżeczki śmietany 12%
-
6
6min
Czas całkowity 6minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- mleko, cukier i kakao podgrzać 4-5 min, 70 stopni, obr 1. Dodać śmietanę i wymieszać 15 sekund, obr 5 lub 6. Podawać ciepłe.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Można dodać do smaku szczyptę startej gorzkiej czekolady. Jeśli ktoś lubi słodkie, dać więcej cukru, np.2 łyżki.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzJa dodaje jeszcze dwie łyżki kawy i jest...
Ja dodaje jeszcze dwie łyżki kawy i jest świetna wersja dla dorosłych.
Smakuje jak kiedyś.. Kakao smaczne i zdrowe....
Smakuje jak kiedyś.. Kakao smaczne i zdrowe. Dodałam odrobinę więcej cukru
Super alternatywa dla tych sklepowych....
Super alternatywa dla tych sklepowych. Powiedziałabym że nam podobnie smakuje, ale dajemy więcej cukru
.
Z czystym sumieniem polecam.
Fajne kakao bez chemiczmych dodatkw Dodaam yeczk...
Fajne kakao bez chemiczmych dodatków. Dodałam łyżeczkę cukru z naturalną wanilią.
Dobre, ale ja dodałem troszkę więcej cukru.
Dobre, ale ja dodałem troszkę więcej cukru.