Tu jesteś:
4
Składniki
1 litr/litra/litry/litrów
Składniki
- 10 żółtek
- 320 g cukru pudru
- 22 g cukru waniliowego
- 250 g mleka 3,2%
- 200 g spirytusu rektyfikowanego 96%
-
6
5min
Czas całkowity 5minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
-
-
9
5
Przygotowanie
- Do
"Blokada naczynia miksującego" wlożyć żółtka, cukier puder i cukier waniliowy nałożyć motylek i ustawić obr. 4,5
"Obroty wsteczne" 1,5min.
- Następnie ustawić obr. 4
"Obroty wsteczne" 1,5min. i powoli przez pierwszą minutę dodawać mleko.
- Następnie ustawić obr. 4
"Obroty wsteczne" 1,5min. i powoli przez pierwszą minutę dodawać spirytus.
Wykonanie
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz