3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
  • thumbnail image 5
  • thumbnail image 6
  • thumbnail image 7
  • thumbnail image 8
  • thumbnail image 9
  • thumbnail image 10
  • thumbnail image 11
  • thumbnail image 12
  • thumbnail image 13
  • thumbnail image 14
  • thumbnail image 15
  • thumbnail image 16
  • thumbnail image 17
  • thumbnail image 18
  • thumbnail image 19
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wariant Wariant muszle ze szpinakiem w sosie pomidorowym


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

8 osoba/osoby

makaron duże muszle

  • 1 opakowania makaronu muszelki, im większe tym wygodniej

sos

  • 1-2 ząbka czosnku
  • 2 czubate łyżki oliwy z oliwek
  • 1 szczypty sól pieprz do smaku, wg uznania
  • 1 puszek pomidorów
  • 150 g Ketchupu, 1,5 miarki

farsz

  • 300 g liści mrożonego szpinaku, pokroić na kawałki
  • 60 g bułka tarta
  • 125 g mleka, ml.
  • 3 czubate łyżki oliwy z oliwek
  • 225 g ser ricotta, biały ser w pojemnikach jak od śmietany
  • 1/2 czubate łyżeczki gałki muszkatołowej
  • 1 szczypty sól,pieprz, dla smaku
  • 1 opakowania nasion słonecznika
  • 1 porcji pierś z kurczaka, bez skóry, pokrojona na kosteczki

posypka

  • 1 kawałki ser mozarella, do posypania
  • 6
    30min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    sos
  1. zmiksować czosnek 3s/ob 5

    dodać pozostałe składniki na sos i wolno miksować 10s/ ob 5

    uzyskany sos przelać no naczynia  żaroodpornego, tak aby zakrywał połowę naczynia.

  2. w lekko osolonej wodzie zagotuj lekko makaron

  3. farsz
  4. bułkę tartą, mleko oraz oliwe wymieszać 15s / obr 5

  5. następnie dodaj pokrojony szpinak, ser ricotta, gałkę muszkatołową oraz przyprawy 20s/ obr 8

  6. pierś z kurczaka
  7. pokrojoną w kostkę i przyprawioną pierś z kurczaka usmażyć do momentu uzyskania złocistego koloru

  8. Do każdej muszelki włożyć kostkę kurczaka, nasypać pare ziarenek słonecznika i napełnić szpinakowym farszem. Tak zapełnione muszle układać w pomidorowym sosie

  9. posypka
  10. starkowany ser posypać na ułożone w sosie muszle

  11. pieczenie
  12. piec ok 30 min w temp 180 stopni.

    SMACZNEGO tmrc_emoticons.Dtmrc_emoticons.Dtmrc_emoticons.D

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Pycha 

    Zgłoszony przez GGabriela na marca 7, 2016 at 09:07.

    Pycha  tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • pysznosci, jak ktoś nie lubi

    Zgłoszony przez agnieszka99 na maja 24, 2015 at 19:02.

    pysznosci, jak ktoś nie lubi szpinaku to wogule nie czuc go, pysznosci

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • dzis zrobie  

    Zgłoszony przez agnieszka99 na maja 21, 2015 at 14:04.

    dzis zrobie

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • brzmi pysznie

    Zgłoszony przez agnieszka99 na maja 21, 2015 at 12:14.

    brzmi pysznie

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Smaczne! choć proporcje nie

    Zgłoszony przez Plavcik na maja 16, 2015 at 21:32.

    Smaczne! choć proporcje nie te

    wychodzi smacznie, choć brakuje masy makaronu a z podanej ilości szpinaku wyszło tyle farszu ze dorobiłem drugie tyle sosu pomidorowego zeby farsz spożytkować, kurczaka warto wieczor wcześniej zamarynować w sosie przed smażeniem bedzie kruchy,

    no i samo przygotowanie zajmuje ok godziny chyba ze ktoś ma wszystkie składniki w miseczkach gotowe jak w filmach kulinarnych tmrc_emoticons.;-)

    polecam, smaczna sprawa

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • bardzo dobry

    Zgłoszony przez galazek na listopada 15, 2014 at 16:58.

    bardzo dobry

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rewelacja!!!! Ciągle

    Zgłoszony przez Sissi000111 na lipca 21, 2014 at 09:49.

    Rewelacja!!!! Ciągle wykorzystuje na różne okazje. 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepyszne, cała rodzinka

    Zgłoszony przez misiomaxim na lutego 16, 2014 at 12:41.

    Przepyszne, cała rodzinka wsuwała z dziką przyjemnością tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepyszne, cała rodzinka

    Zgłoszony przez misiomaxim na lutego 16, 2014 at 12:39.

    Przepyszne, cała rodzinka wsuwała z dziką przyjemnością tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze