3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wariant Risotto z chorizo i boczkiem


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

  • 250 gramów ryżu arborio, lub inny gatunek do risotto
  • 100 gramów białego wina
  • 250 gramów wywaru warzywnego
  • 400 gramów pomidorów z puszki
  • 2 pomidory w kawalkach, ( obrane ze skórki)
  • 3 strąki papryki chilli
  • 3 kawałki papryka czerwona, zielona i zołta
  • 200 gramów kiełbasy chorizo
  • 150 gramów boczek, wędzony
  • 30 gramów oleju rzepakowego
  • 1 cebula
  • szczypt soli i pieprzu, do smaku wedle uznania
  • 1 czubatych łyżeczek kaparów
  • siekana pietruszka
5

Przygotowanie

  1. Paprykę przekroić i pozbawić gniazda nasiennego, włożyć do naczynia miksującego  10s/ obr. 6 , nastepnie przełożyć do innego naczynia.

  2. Do naczynia miksującego włożyć cebulę pokrojoną na ćwiartki i rozdrobnić 4s/obr. 5 Kopystką zgarnąć cebulę ze ścianek na dno naczynia miksującego.

  3. Dodać olej rzepakowy, boczek pokrojony w kostkę i zesmażony oraz kiełbasę chorizo pokrojoną w cienkie poł plasterki, dusić 7 min./Varoma/ obr. 1

  4. Dodać pokrojone w kostkę pomidory, posiekaną paprykę oraz przecier pomidorowy. Następnie dodać bulion i wino oraz wsypać ryż, gotować 15 min. /100°C/ Obroty wsteczne /obr. 1, i sparwdzac, czy ryz jest juz gotowy, zamiast miarki na pokrywę naczynia miksującego nałożyć koszyczek.

  5. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
11

Porady

Gotować do momentu, aż ryż wchłonie całkowicie płyn i będzie miękki, w razie potrzeby można dodać wody. Na koniec wrzucić posiekaną nać pietruszki i kapary.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy