3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wariant Risotto z chorizo i boczkiem


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

  • 250 gramów ryżu arborio, lub inny gatunek do risotto
  • 100 gramów białego wina
  • 250 gramów wywaru warzywnego
  • 400 gramów pomidorów z puszki
  • 2 pomidory w kawalkach, ( obrane ze skórki)
  • 3 strąki papryki chilli
  • 3 kawałki papryka czerwona, zielona i zołta
  • 200 gramów kiełbasy chorizo
  • 150 gramów boczek, wędzony
  • 30 gramów oleju rzepakowego
  • 1 cebula
  • szczypt soli i pieprzu, do smaku wedle uznania
  • 1 czubatych łyżeczek kaparów
  • siekana pietruszka
5

Przygotowanie

  1. Paprykę przekroić i pozbawić gniazda nasiennego, włożyć do naczynia miksującego  10s/ obr. 6 , nastepnie przełożyć do innego naczynia.

  2. Do naczynia miksującego włożyć cebulę pokrojoną na ćwiartki i rozdrobnić 4s/obr. 5 Kopystką zgarnąć cebulę ze ścianek na dno naczynia miksującego.

  3. Dodać olej rzepakowy, boczek pokrojony w kostkę i zesmażony oraz kiełbasę chorizo pokrojoną w cienkie poł plasterki, dusić 7 min./Varoma/ obr. 1

  4. Dodać pokrojone w kostkę pomidory, posiekaną paprykę oraz przecier pomidorowy. Następnie dodać bulion i wino oraz wsypać ryż, gotować 15 min. /100°C/ Counter-clockwise operation /obr. 1, i sparwdzac, czy ryz jest juz gotowy, zamiast miarki na pokrywę naczynia miksującego nałożyć koszyczek.

  5. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Gotować do momentu, aż ryż wchłonie całkowicie płyn i będzie miękki, w razie potrzeby można dodać wody. Na koniec wrzucić posiekaną nać pietruszki i kapary.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy