3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wariant Makaron z ciecierzycą i kurczakiem w sosie pomidorowo- paprykowym


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

5 porcja/porcje/porcji

Sos

  • 2 puszki pomidorów bez skórki w sosie własnym
  • 3-4 ząbki czosnku
  • 30 gramów oliwy z oliwek
  • 1 czerwona papryka, świeża
  • szczypta chili lub ostrej papryki
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 puszka ciecierzycy w zalewie
  • ulubione zioła - bazylia, oregano
  • kawałek parmezanu lub grana padano
  • 1 cebula
  • 250 g piersi z kurczaka pokrojonej w kostkę

  • 500 gramów makaronu świderki lub pene ugotować według przepisu na opakowaniu
5

Przygotowanie

    Sosu
  1. Do naczynia miksującego włozyć cebulę pokrojoną w ćwiartki, ząbki czosnku oraz paprykę pokrojoną w mniejsze kawałki - rozdrobnić 3 sek./ obr.6

    Zgarnąć na dno naczynia przy pomocy kopystki.

    Dodać oliwę i ustawić 2 min. 30 sek/Varoma/ obr.2

    Dodać pomidory razem z zalewą, pierś z kurczaka, przyprawy i gotować 12 min./ 100°C/ obr.2

    Ciecierzycę odcedzić z zalewy przy użyciu koszyczka, dodać do naczynia miksującego.

    Nastawić 2 min/100°C/Counter-clockwise operation/Gentle stir setting

    Sos podawać z makaronem, posypać tartym parmrezanem.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

można do tego dania użyć schabu pokrojonego w kostkę i wtedy wydłużyć czas gotowania o 1-2 min.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy