3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wariant " Conchiglioni ripieni "- muszle nadziewane pieczarkami


Wydrukuj:
4

Składniki

2 osoba/osoby

  • ok.170 gramów makaronu conchiglioni ( mòj jest orkiszowy)
  • 360 gramów pieczarek
  • 150 gramów sera fontal ( fontina)
  • 120 gramów mozzarelli ( 2 kulki)
  • 1 mala cebulka
  • 40 gramów miekkiego masla lub margaryny
  • 1 ząbki czosnku ( moze byc w proszku)
  • siekana pietruszka
  • sól,pieprz
  • 10 gramów oleju z oliwek ( mozna dac mniej)
5

Przygotowanie

  1. Makaron ugotowac w garnku, wg przepisu ( jest go za duzo na TM). Do Closed lid wlozyc pieczarki: 4sek / obr 5, odlozyc. Rozdrobnic ser: 6sek / obr 5, odlozyc. Rozdrobnic mozzarelle: 3sek / obr 5, odlozyc. Do Closed lid wlozyc cebule, przekrojona na 4, pietruszke i czosnek: 3sek / obr 5. Dodac oliwe i pieczarki: 3min / 100° / obr1, wyjac, przestudzic. Jak przestygnie dodac 2/3 sera, 2/3 mozzarelli, sòl i pieprz do smaku ( nie za duzo soli ! ). Nadzienie jest dosc rzadkie. Kawaleczki masla porozkladac na blaszce. Napelniac muszle, ukladac na blaszke. Powinno zostac troche nadzienia - porozkladac na makaronie, posypac pozostalym serem i mozzarella, lekko popieprzyc. Zapiekac w nagrzanym piekarniku: ok. 25 min / 200°, do zrumienienia. W miedzyczasie przygotowac serowa fondute ( podalam w przepisach).

10
11

Porady

Mozna przygotowac dzien wczesniej, wieczorem, wlozyc do lodòwki i piec na nastepny dzien.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy