3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

spaghetti carbonara


Wydrukuj:
4

Składniki

2 porcja/porcje/porcji

  • 60 g parmezanu
  • 30 g sera żółtego
  • 30 g cebuli
  • 150 g wędzonego boczku pokrojonego w kostkę
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 3 jaja kurze
  • 1 żółtko
  • 3/4 łyżeczki soli
  • 2 szczypty pieprzu
  • 1200 g wody
  • 350 g makaronu spaghetti
5

Przygotowanie

    carbonara
  1. * po tym czasie makaron odcedzić, przełożyć do naczynia z masą jajeczną i boczkiem - przyprawić do smaku 

    * podajemy gorące !

  2. makaron
  3. * do naczynia miksującego (nie trzeba myć) wlać wodę i resztę soli - gotować 10 min / 100 st / obr 1

    * włożyć makaron przez otwór w pokrywie naczynia miksującego, gotować zgodnie z czasem podanym na opakowaniu/ 100 st /Counter-clockwise operation

  4. sos
  5. * do naczynia miksującego włożyć parmezan i pecorino, rozdrobnić 10 s/ obr 9 - zgarnąć kopystką i przełożyć do inengo naczynia

    *do naczynia miksującego włożyć cebulę - rozdrobnić 3s/ obr 6

    * dodać boczek i oliwę  - dusić 5 min / VAROMA/ obr 1 - przełożyć do dużego naczynia

    * do naczynia miksującego włożyć jaja, żółtko i starty ser, przyprawić 1/4 łyżeczką soli i pieprzem - wymieszać 15 s / obr 4 -> dodać do naczynia z boczkiem

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

zamiast sera żółtego może być użyty ser pecorino


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy