3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Risotto ai funghi


Wydrukuj:
4

Składniki

4 osoba/osoby

  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1 cebula
  • 40 gramów oleju z oliwek
  • 50 gramów suszonych prawdziwkòw namoczonych uprzednio w wodzie przez 30 min
  • 350 gramów ryzu na risotto (czas got. 13-15min)
  • 100 gramów bialego wina wytrawnego
  • 900 gramów wrzącej wody
  • 1 łyżek kostki rosolowej grzybowej TM
  • pieprz, sól do smaku
  • 20 gramów miekkiego masla lub margaryny
  • 40 gramów tartego parmezanu
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Rozdrobnic pietruszke: 3sek / obr 7, odlozyc na bok. Do naczynia wlozyc cebule: 3sek / obr 5. Dodac olej, grzyby (wycisniete), podsmazyc: 3min / 100° / Obroty wsteczne / obr 1. Dodac ryz i wino: 3min / 100° Obroty wsteczne / obr 1, bez miarki. Dodac wode i kostke, doprawic sola, gotowac bez miarki: 13-15min / 100° / Obroty wsteczne / obr 1. Na koncu dodac pietruszke, maslo i parmezan, wymieszac kilka sek Obroty wsteczne.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Czy 50 g suszonych prawdziwków to waga suchych...

    Zgłoszony przez s_anka na czerwca 30, 2020 at 14:54.

    Czy 50 g suszonych prawdziwków to waga suchych czy PO namoczeniu i odsączeniu ?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobry przepis. Mozna

    Zgłoszony przez ba.cha na listopada 15, 2015 at 22:48.

    Bardzo dobry przepis. Mozna zamienić spokojnie na pieczarki i zwiekszyć ich ilość. 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobry przepis. My

    Zgłoszony przez Ula i Zyga na stycznia 17, 2015 at 16:11.

    Bardzo dobry przepis. My dodalismy zamiast suszonych grzybow dzikie pieczarki  tmrc_emoticons.) i do tego usmazona wolowinke  tmrc_emoticons.) . Pozdrawiamy  tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Polecam Alu :bigsmile:  Daj

    Zgłoszony przez veronicab71 na maja 31, 2013 at 23:41.

    Polecam Alu Big Smile  Daj znac czy smakowalo Big Smile Big Smile  A tak na marginesie, to spojrzalam na przepis i ze zgroza zobaczylam, ze znowu wyskoczyla ta diabelska maslanka tmrc_emoticons.J) tmrc_emoticons.J) tmrc_emoticons.J)  Ma byc maslo lub margaryna. Juz poprawilam. Wyskakuja sobie czasem same inne nazwy tmrc_emoticons.J) tmrc_emoticons.J) tmrc_emoticons.J)  Pozdrawiam Big Smile Big Smile Big Smile

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Już mam pomysł na jutrzejszy

    Zgłoszony przez kokolidek na maja 31, 2013 at 23:05.

    Już mam pomysł na jutrzejszy obiad - dziękuję Big Smile

    Pozdr. Ala                   Lepiej zaliczać się do niektórych niż do wszystkich

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Nie wiem o co chodzi,

    Zgłoszony przez veronicab71 na maja 31, 2013 at 23:00.

    Nie wiem o co chodzi, Gabrysiu :O :O :O  Pogubilam sie :O :O :O  Ale risotto jest pycha tmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p  Polecam Big Smile  Buziaczki kochanie Love Love Love

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dzięki Veroniczko. Nie

    Zgłoszony przez gabi49 na maja 31, 2013 at 22:37.

    Dzięki Veroniczko. Nie wiedziałam, że ten przepis zamieściłaś juz dawno. Toż to właśnie zupełnie podobne risotto, lecz ze świeżych grzybów, stało się specjalnością restauracji "uzdrawianej" przez Magdę Gessler  w Poznaniu. :O Love Dodałam do ulubionych.  Love

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszności

    Zgłoszony przez magi1 na kwietnia 20, 2012 at 13:15.

    Pyszności Cooking 9

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze