Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
4 osoba/osoby
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 20/04/12
zmieniono dnia: 01/06/13

Składniki

  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1 cebula
  • 40 gramów oleju z oliwek
  • 50 gramów suszonych prawdziwkòw namoczonych uprzednio w wodzie przez 30 min
  • 350 gramów ryzu na risotto (czas got. 13-15min)
  • 100 gramów bialego wina wytrawnego
  • 900 gramów wrzącej wody
  • 1 łyżek kostki rosolowej grzybowej TM
  • pieprz, sól do smaku
  • 20 gramów miekkiego masla lub margaryny
  • 40 gramów tartego parmezanu

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Rozdrobnic pietruszke: 3sek / obr 7, odlozyc na bok. Do naczynia wlozyc cebule: 3sek / obr 5. Dodac olej, grzyby (wycisniete), podsmazyc: 3min / 100° / Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" / obr 1. Dodac ryz i wino: 3min / 100° Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" / obr 1, bez miarki. Dodac wode i kostke, doprawic sola, gotowac bez miarki: 13-15min / 100° / Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" / obr 1. Na koncu dodac pietruszke, maslo i parmezan, wymieszac kilka sek Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" .

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Risotto ai funghi

Wydrukuj:

Komentarze

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: