Składniki
30 porcja/porcje/porcji
Placki
- pieprz
- sól
- 3 jajka całe
- 30 gramów mąki pszennej
- 40 gramów cebuli białej
- 250 gramów ryżu białego, wcześniej ugotowanego wg przepisu
- 6 gałązek pietruszki natki, duże gałazki
-
6
1h 0min
Czas całkowity 1h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
Przygotowanie
1. Do naczynia miksującego włożyć natkę pietruszki, rozdrobnić 3s/obr.5. Zgarnąć kopystką natkę na dno naczynia miksującego2. Włożyć pokrojoną na swiartki cebulę i rozdrobnić 5s/obr.53. Dodać mąkę, jajka4. Sól i pieprz do smaku rozdrobnić 10s/obr.45. Całość przelać do ryżu i dobrze wymieszać6. Smarzyć na oliwie lub oleju na złoty kolorIdealnie smakują z gulaszem
Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu
Placki ryżowe
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzZapisuje i wyprobuje
Zapisuje i wyprobuje