Tu jesteś:
4
Składniki
2 porcja/porcje/porcji
Szpinakk Michell
- 3 ząbki czosnku
- 2 szczypty pieprzu, mielonego
- 50 g cebuli
- 15 g oliwy z oliwek
- 300 g szpinaku mrożonego, rozdrobnionego
- 1 szczypty soli
- 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
- 150 g śmietany, 18% tłuszczu
- 200 g wody
- 300 g makaronu, suchego
- 135 g sera feta
-
6
20min
Czas całkowity 20minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
-
5
Przygotowanie
-
Wrzucić 50 g cebuli
i 3 ząbki czosnku.
Rozdrobnić 5 s z prędkością 5.
Zgarniąć kopystką.
Dolać oliwy z oliwek.
Dodać szczypte soli.
Dodać szczypte pieprzu.
Przykryj miarką. -
Dusić 3 minuty w temperaturze 90°C
z prędkością 1. -
Ściągnąć miarke.
Dodać 150g śmietany. - Dodać 300 g szpinaku mrożonego rozdrobnionego.
- Dodać 2 szczypty gałki muszkatołowej.
-
Dusić 7 minut w temperaturze 100°C
z prędkością 1. -
Ściagnąć miarke.
Dodać 200 g wody zagotowanej oraz 300g makaronu. -
Dusić 5 minut w temperaturze 120°C
z prędkością 1. -
Ściągnąć miarke.
Dodać 135g pokrojonego sera feta.
Dobrze wymieszać kopystką,
Założyć miarke. -
Mieszać 4 minuty z prędkością 1.5
Danie tgotowe.
Smacznego.
Sos Szpinakowy.
Finallo
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Miarka MT
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz