thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
20min
Czas całkowity
20min
porcja/porcje/porcji
2 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

Szpinakk Michell

  • 3 ząbki czosnku
  • 2 szczypty pieprzu, mielonego
  • 50 g cebuli
  • 15 g oliwy z oliwek
  • 300 g szpinaku mrożonego, rozdrobnionego
  • 1 szczypty soli
  • 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
  • 150 g śmietany, 18% tłuszczu
  • 200 g wody
  • 300 g makaronu, suchego
  • 135 g sera feta

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Sos Szpinakowy.
  1. Wrzucić 50 g cebuli
    i 3 ząbki czosnku.

    Rozdrobnić 5 s z prędkością 5.
    Zgarniąć kopystką.
    Dolać oliwy z oliwek.
    Dodać szczypte soli.
    Dodać szczypte pieprzu.
    Przykryj miarką.
  2. Dusić 3 minuty w temperaturze 90°C
    z prędkością 1.
  3. Ściągnąć miarke.
    Dodać 150g śmietany.
  4. Dodać 300 g szpinaku mrożonego rozdrobnionego.
  5. Dodać 2 szczypty gałki muszkatołowej.
  6. Dusić 7 minut w temperaturze 100°C
    z prędkością 1.
  7. Finallo
  8. Ściagnąć miarke.
    Dodać 200 g wody zagotowanej oraz 300g makaronu.
  9. Dusić 5 minut w temperaturze 120°C
    z prędkością 1.
  10. Ściągnąć miarke.
    Dodać 135g pokrojonego sera feta.
    Dobrze wymieszać kopystką,
    Założyć miarke.
  11. Mieszać 4 minuty z prędkością 1.5
    Danie tgotowe.
    Smacznego.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Makaron ze szpinakiem i serem Feta.

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy
Are you sure to delete this comment ?