3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Makaron ze szpinakiem i serem Feta.


Wydrukuj:
4

Składniki

2 porcja/porcje/porcji

Szpinakk Michell

  • 3 ząbki czosnku
  • 2 szczypty pieprzu, mielonego
  • 50 g cebuli
  • 15 g oliwy z oliwek
  • 300 g szpinaku mrożonego, rozdrobnionego
  • 1 szczypty soli
  • 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
  • 150 g śmietany, 18% tłuszczu
  • 200 g wody
  • 300 g makaronu, suchego
  • 135 g sera feta
  • 6
    20min
    Czas całkowity 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
5

Przygotowanie

    Sos Szpinakowy.
  1. Wrzucić 50 g cebuli
    i 3 ząbki czosnku.

    Rozdrobnić 5 s z prędkością 5.
    Zgarniąć kopystką.
    Dolać oliwy z oliwek.
    Dodać szczypte soli.
    Dodać szczypte pieprzu.
    Przykryj miarką.
  2. Dusić 3 minuty w temperaturze 90°C
    z prędkością 1.
  3. Ściągnąć miarke.
    Dodać 150g śmietany.
  4. Dodać 300 g szpinaku mrożonego rozdrobnionego.
  5. Dodać 2 szczypty gałki muszkatołowej.
  6. Dusić 7 minut w temperaturze 100°C
    z prędkością 1.
  7. Finallo
  8. Ściagnąć miarke.
    Dodać 200 g wody zagotowanej oraz 300g makaronu.
  9. Dusić 5 minut w temperaturze 120°C
    z prędkością 1.
  10. Ściągnąć miarke.
    Dodać 135g pokrojonego sera feta.
    Dobrze wymieszać kopystką,
    Założyć miarke.
  11. Mieszać 4 minuty z prędkością 1.5
    Danie tgotowe.
    Smacznego.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Miarka MT
    Miarka MT
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy