3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wariant LANGOSZ


Wydrukuj:
4

Składniki

6 porcja/porcje/porcji

  • 1 jajko
  • 600 g mąki pszennej
  • 0.1 litry mleka
  • 1.5 łyżeczka cukru
  • 0.5 litra mleka
  • 2 łyżeczki łyżeczka soli
  • 1 łyżka masła
  • 50 g drożdży
  • 6
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    Ciasto
  1. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

  2. 1.Do naczynia miksującego włożyć drożdże, cukier, wymieszać      1min30s/37°C/obr.1 

    2. Dodać ciepłe mleko 0.1 l i pozostawić na 10 min do wyrośnięcia  zaczynu

    3.Dodać ciepłe mleko 0.5l, masło, mąkę, sól, jajko i wyrobić ciasto  2min/Closed lid/Dough mode,aż nam się ciasto będzie oddzielało ładnie od łopatek, w razie potrzeby dosypać mąki i jeszcze raz wyrobić

    4.Ciasto przełożyć do innego naczynia i zostawić do wyrośnięcia na  ok.40min

    5. Z ciasta formować małe chlebki, kształtować w placki o takiej  wielkości, aby się zmieściły na patelni, nie wałkować.

    6. Langoše smażyć na sporej ilości oleju – podobnie jak np. frytki  do złotego koloru z obu stron.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Langosz najlepiej smakuje ze śmietanowym sosem czosnkowym ,posypany startym żółtym serem ale można go również podawać solo lub z dżemem


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • A do tego smietana wymieszana

    Zgłoszony przez Glizdka25 na czerwca 25, 2016 at 13:51.

    A do tego smietana wymieszana z czosnkiem i ser starty na wierzch

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze