3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Tarta ze szpinakiem, serem gorgonzolą i orzechami włoskimi.


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

ciasto

  • 200 g mąki
  • 100 g masła
  • 1 jajko kurze
  • szczypta soli

farsz

  • 1 średnia cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 150 g szpinaku baby
  • 1 łyżka oleju
  • 80 g śmietany 18% gęstej
  • 2 jajka
  • 200 g sera Gorgonzola
  • 100 g orzechów włoskich, do posypania
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    ciasta
  1. 1. Do naczynia wkładamy wszystkie składniki i wyrabiamy 1 min./Closed lid/Dough mode.

    2. Ciasto owijamy w folię i wkładamy na 30 minut do lodówki.

  2. farszu
  3. 1. Na patelni podsmażamy cebulę i czosnek na oleju i dodajemy szpinak. Chwilę dusimy.

    2. Do naczynia wkładamy śmietanę, jaja i mieszamy 10 sek./obr.4.

    3. Dokładamy pokruszony ser, doaprawiamy solą i pieprzem  i mieszmy 5 sek./obr.4.

    4. Orzechy kruszymy w ręku.

  4. tarty
  5. 1. Formę do tarty smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Wylepiamy ciastem i zapiekamy 10 min.w 180 stopniach.

    2. Na zapieczone ciasto wykładamy szpinak, polewamy masą serową , posypujemy orzechami.

    3. Pieczemy 30 minut w 180 stopniach.

    SMACZNEGO!!!!!

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz