Składniki
0 porcja/porcje/porcji
CIASTO
- 0.5 łyżki cukru
- 0.5 łyżeczki soli
- 40 g masla miękiego pokrojonego
- 200 g mleka
- 1 jajko kurze
- 1 jajko do smarowania pierogow
- 500 g mąki pszennej
- 1 opakowanie drożdży instant - suchych
-
6
1h 15min
Czas całkowity 1h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Średni
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
Make, drozdze, cukier, sol i cukier wsypujemy do naczynia. Mieszkamy 10s/obr 6. Dodajemy pokrojone miekkie maslo i znow mieszamy 20s/obr 5.
Do wymieszanych skladnikow dodajemy jajko i letnie mleko.
Wybrabiamy ciasto 3 min/"Ciasto" /"Blokada naczynia miksującego"Ciasto nie powinno sie kleic. Powinno byc miekkie i plastyczne.
Jezeli ciasto sie klei, dosypujemy troche maki i ponownie wyrabiamy.
Walkujemy na stolnicy, wykrawamy szklanka krazki, napelniamy farszem (wg upodoban) i lepimy.Ulepione pierogi smarujemy jajkiem i wstawiamy do nagrzanego piekarnika (180 st) na 15 min.
Smacznego!
Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu
Ciasto na pierogi do piekarnika
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzPyszne te pierogi. U mnie z farszem ruskim...
Pyszne te pierogi. U mnie z farszem ruskim zachwyciły rodzinkę 😋 🥟🥟🥟🥟😋.
Są świetne 😍 robię z rozmaitymi farszami i...
Są świetne 😍 robię z rozmaitymi farszami i sosikiem czosnkowym 👍
25 g drożdży świeżych
25 g drożdży świeżych
Dziś zrobiłam po raz pierwszy ...i już wiem ,...
Dziś zrobiłam po raz pierwszy ...i już wiem , że będzie powtórka- genialne , proste, szybkie!!!! Bardzo dziękuję za przepis
Czy pierożki są tak samo dobre następnego dnia?...
Czy pierożki są tak samo dobre następnego dnia? Wystarczy podgrzać?
A jaki farsz?
A jaki farsz?
ciasto super, polecam,jak nigdy nie piszę...
ciasto super, polecam,jak nigdy nie piszę komentarzy tak ten zasługuje na wpis, tylko użyłam jak wcześniej wspomniano 25 g a nie 25dkg bo z pewnością ktoś sie pomylił
Przepis rewelacyjny !!! Ciasto jest idealne ...
Przepis rewelacyjny !!! Ciasto jest idealne
Dodam tylko, że z tego co mi zostało zrobiłam grube paluchy posypane różnymi ziołami i piekłam tylko 10 min. były wyśmienite
Ciasto MEGA!! Właśnie zrobiłam z farszem z...
Ciasto MEGA!! Właśnie zrobiłam z farszem z białej kiełbasy z cebulką i jabłkiem mój błąd, że za cieńko rozwałkowałam - nie trzeba tak cieńko układałam na blaszce łączeniem do góry po upieczeniu tego łączenia nie widać a pierożki stoją na baczość!! PYCHA!!
robię już czwarty raz ,nie
robię już czwarty raz ,nie dawałam jeszcze suchych drożdzy tylko 25 dk. świeżych, za każdym razem wychodzą rewelacyjne !!
witam jeśli nie mam suchych
witam jeśli nie mam suchych drożdży to ile mam dac innych ?
Super ciasto robiłam dwa razy
Super ciasto robiłam dwa razy i wyszło wyśmienite, niebawem będzie powtórka.
:bigsmile:Dodane do
Dodane do wypróbowania
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Dziękuję za odpowiedż, zrobię
Dziękuję za odpowiedż, zrobię ze szpinakiem i serem.Pozdrawiam
farsz robie z miesem lub
farsz robie z miesem lub szpinak z feta przyprawiony czosnkiem. Sa pyszne Pozdrawiam
Kiedys jadlam w restauracji
Kiedys jadlam w restauracji pieczone pierozki z twarozkiem i orzechami. Bardzo mi smakowaly. Dodaje do wyprobowania. Dziekuje i pozdrawiam
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Witaj Mmoussa ,jakiego
Witaj Mmoussa ,jakiego używasz farszu ???? Pozdrawiam autorkę pierwszego przepisu