3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pierogi z piekarnika


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

CIASTO

  • 0.5 łyżki cukru
  • 0.5 łyżeczki soli
  • 40 g masla miękiego pokrojonego
  • 200 g mleka
  • 1 jajko kurze
  • 1 jajko do smarowania pierogow
  • 500 g mąki pszennej
  • 1 opakowanie drożdży instant - suchych
  • 6
    1h 0min
    Czas całkowity 1h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    Ciasto na pierogi do piekarnika
  1. Make, drozdze, cukier, sol i cukier wsypujemy do naczynia. Mieszkamy 10s/obr 6. Dodajemy pokrojone miekkie maslo i znow mieszamy 20s/obr 5.

    Do wymieszanych skladnikow dodajemy jajko i letnie mleko.
    Wybrabiamy ciasto 3 min/Dough mode/Closed lid

    Ciasto nie powinno sie kleic. Powinno byc miekkie i plastyczne.
    Jezeli ciasto sie klei, dosypujemy troche maki i ponownie wyrabiamy.
    Walkujemy na stolnicy, wykrawamy szklanka krazki, napelniamy farszem (wg upodoban) i lepimy.

    Ulepione pierogi smarujemy jajkiem i wstawiamy do nagrzanego piekarnika (180 st) na 15 min.

    Smacznego!

  2. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Czy pierożki są tak samo dobre następnego dnia?...

    Zgłoszony przez olo342 na grudnia 21, 2017 at 23:31.

    Czy pierożki są tak samo dobre następnego dnia? Wystarczy podgrzać?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A jaki farsz?

    Zgłoszony przez Ilondar na grudnia 20, 2017 at 23:11.

    A jaki farsz?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ciasto super, polecam,jak nigdy nie piszę...

    Zgłoszony przez BKmalec na listopada 13, 2017 at 20:44.

    ciasto super, polecam,jak nigdy nie piszę komentarzy tak ten zasługuje na wpis, tylko użyłam jak wcześniej wspomniano 25 g a nie 25dkg bo z pewnością ktoś sie pomyliłtmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis rewelacyjny !!! Ciasto jest idealne ...

    Zgłoszony przez becia.mazgaj na listopada 2, 2017 at 18:08.

    Przepis rewelacyjny !!! Ciasto jest idealne Lol
    Dodam tylko, że z tego co mi zostało zrobiłam grube paluchy posypane różnymi ziołami i piekłam tylko 10 min. były wyśmienite Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto MEGA!! Właśnie zrobiłam z farszem z...

    Zgłoszony przez grazkath na września 16, 2017 at 14:27.

    Ciasto MEGA!! Właśnie zrobiłam z farszem z białej kiełbasy z cebulką i jabłkiem tmrc_emoticons.) mój błąd, że za cieńko rozwałkowałam - nie trzeba tak cieńko tmrc_emoticons.) układałam na blaszce łączeniem do góry tmrc_emoticons.) po upieczeniu tego łączenia nie widać a pierożki stoją na baczość!! PYCHA!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • robię już czwarty raz ,nie

    Zgłoszony przez lubieczat na października 8, 2016 at 22:55.

    robię już czwarty raz ,nie dawałam jeszcze suchych drożdzy tylko  25 dk. świeżych, za każdym razem wychodzą rewelacyjne !!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • witam jeśli nie mam suchych

    Zgłoszony przez Gocha3005 na sierpnia 9, 2016 at 08:22.

    witam jeśli nie mam suchych drożdży to ile mam dac innych ? 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super ciasto robiłam dwa razy

    Zgłoszony przez Matyllda33 na stycznia 26, 2016 at 23:15.

    Super ciasto robiłam dwa razy i wyszło wyśmienite, niebawem będzie powtórka. tmrc_emoticons.) 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :bigsmile:Dodane do

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na września 27, 2013 at 16:57.

    Big SmileDodane do wypróbowania tmrc_emoticons.;)

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziękuję za odpowiedż, zrobię

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na września 27, 2013 at 16:17.

    tmrc_emoticons.) Dziękuję za odpowiedż, zrobię ze szpinakiem i serem.Pozdrawiam Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • farsz robie z miesem lub

    Zgłoszony przez mmoussa na września 27, 2013 at 05:18.

    farsz robie z miesem lub szpinak z feta przyprawiony czosnkiem. Sa pyszne tmrc_emoticons.) Pozdrawiam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Kiedys jadlam w restauracji

    Zgłoszony przez magi1 na września 22, 2013 at 08:34.

    Kiedys jadlam w restauracji pieczone pierozki z twarozkiem i orzechami. Bardzo mi smakowaly. Dodaje do wyprobowania. Dziekuje i pozdrawiam tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

    Dziękuję tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witaj Mmoussa ,jakiego

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na września 21, 2013 at 20:14.

    tmrc_emoticons.) Witaj Mmoussa ,jakiego używasz farszu ???? Pozdrawiam autorkę pierwszego przepisu Cooking 7 Cooking 6

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze