3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pieczone pierożki


Wydrukuj:
4

Składniki

48 porcja/porcje/porcji

ciasto

  • 500 g mąki
  • 50 g drożdży
  • 250 g margaryny
  • 2 żółtka
  • 0,18 litra mleka
  • 1 łyżeczki soli
  • 1 szczypty cukru

farsz;

  • 500 g kapusty kiszonej
  • 100 g grzyby, suszone
  • 30 g pieczarek
  • 1 cebula
  • 140 g margaryny
  • sól ,pieprz
  • 6
    1h 0min
    Czas całkowity 35min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    wykonanie
  1. Casto:

    * składniki na ciasto wyrobić - czas 3 min, obr. poz. Dough mode

    * ciasto rozwałkować na pierogi, wyciąć krązki

    * na krążki nałożyć farsz i formować pierogi

    * pierożki posmarować białkiem

    * piec w piekarniku - czas 20 min, temp 200C

    Farsz:

    * grzyby suszone zmiksować czas 30s, obr 9

    * dodać kapustę i rozdrobnić czas 10s, obr 7

    * dodać wodę i przyprawy gotować czas 20 min, temp. 100C, obr. 2

    * farsz przełożyć do innego naczynia

    * rozdrobnić cebulę i pieczarki czas 5s, obr 5

    * dodać margarynę i dusić czas 4 min, temp..Varoma, obr 2

    * dodać kapustę i wymieszać.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • nie wiem co zrobiłam zle ale z ciasta wyszedł mi...

    Zgłoszony przez lubieczat na stycznia 6, 2017 at 20:03.

    nie wiem co zrobiłam zle ale z ciasta wyszedł mi jeden wielki glut !!!! dodam że tłusty glut którego w żaden sposób nie można rozwałkować w jeden kawałek , ciasto sie rwie ;(

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Skorzystałam z przepisu na

    Zgłoszony przez elluchna na marca 2, 2015 at 19:58.

    Skorzystałam z przepisu na ciasto - farsz z powodu braku kapusty robiłam pieczarkowy i drugi z czerwonej papryki. Efekt super, na pewno często będę robić, koniecznie nastepnym razem również z kapustą!

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Do kapusty dodałam pół litra

    Zgłoszony przez gufo na marca 2, 2015 at 15:39.

    Do kapusty dodałam pół litra wody. Ciasto jest pyszne - delikatne, miekkie. Pierożki godne polecenia

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Kapustę rzeba odcisnąć. Ja

    Zgłoszony przez majka.kern na grudnia 29, 2011 at 22:47.

    Kapustę rzeba odcisnąć. Ja wody dodaję tyle co kapusty 1/1. Robiłam te pierogi wiele razy i zawsze wychodziły świetne - farsz też. tmrc_emoticons.8)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ile wody dodać do gotowania

    Zgłoszony przez truskawka na grudnia 29, 2011 at 12:46.

    Ile wody dodać do gotowania farszu? Dodałam na oko i wyszedł mi bardzo kwaśny.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Są wyśmienite. Polecam z

    Zgłoszony przez majka.kern na grudnia 1, 2011 at 22:01.

    Są wyśmienite. Polecam z czerwonym barszczykiem tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze