3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Naleśniki pełnoziarniste


Wydrukuj:
4

Składniki

10 porcja/porcje/porcji

  • 180 g mąki pełnoziarnistej pszennej
  • 500 g mleka może być odtłuszczone
  • 1-2 jajka
  • 1 szczypty soli
5

Przygotowanie

  1. wszystkie składniki wg.kolejności wkładamy do misy i mieszamy 1min. obr.4. aby uzyskać lejące ciasto.   W trakcie miesaznia można dodać  2 łyżki oleju. Odstawiamy na ok. 15 min. 

    Na dobrze rozgrzanej patelni teflonowej smażymy cienkie naleśniki.

     

10
11

Porady

Przepis zmodyfikowałam,gdyż oryginał był na połowę porcji naleśników stąd te 2 jajka.Ale myślę że 1 też by wystarczyło. Ja zrobiłam z 2 i wuszły smaczne i elastyczne. Uwaga naleśniki trzeba naprawdę cienko smażyć, gdyż w przeciwnym razie wyjdą "bułowate" i nie smaczne. Wychodzą naprawdę cienko bo ciasto wbrew pozorom (jest b.rzadkie) jest elastyczne.

Jeden naleśnik bez dodatków ma tylko ok.70-80 kal.

Smacznego


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Dzięki. Ja też b. lugię

    Zgłoszony przez bliznięta na stycznia 23, 2014 at 08:40.

    Dzięki. Ja też b. lugię naleśniki dlatego szukam różnych przepisów aby były jak najzdrowsze i w miarę dietetyczne. Love

    MONIKA MIX.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Moniko lubię

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na stycznia 22, 2014 at 22:31.

    tmrc_emoticons.) Moniko lubię naleśniki,wypróbuję Twój przepis,dziekuję za dodatkowe informacje tmrc_emoticons.) Cooking 10

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze