Tu jesteś:
4
Składniki
2 porcja/porcje/porcji
Kotlety jajeczne HS
- 4 jajka, Ugotowane na twardo
- 1 jajko, Surowe
- 2 łyżki bulki tartej
- 3/4 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- 1 łyżki posiekanego szczypiorku
- 1 łyżki posiekanego koperku
-
6
15min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- 1. Wszystkie składniki wrzucić do naczynia miksującego. Mieszać 15s/ 3 obroty
2. Uformować 4-5 sztuk kotlecików , obtoczyc w bułce tartej
3. Smażyć na rozgrzanym oleju ok 3 min z każdej strony
Smacznego
Kotlety jajeczne
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz