3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Golabki.... nadziewane..... inaczej :)


Wydrukuj:
4

Składniki

4 osoba/osoby

Golabki

  • 10 dosc duzych lisci kapusty wloskiej badz ok. 15-17 malych
  • 150 gramów "serca" kapusty- miekka czesc ze srodka ( nie glab ! )
  • 20 gramów cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • 30 gramów oleju z oliwek
  • 150 gramów rosolu warzywnego badz wody + kostka rosolowa
  • sól, pieprz do smaku
  • 600 gramów wody
  • 2 listki laurowe
  • 170 gramów ugotowanych ziemniakow
  • 170 gramów seròw mieszanych, wg gustu
  • 80 gramów miekkiego chleba lub bulki bez skòrki
  • 1 jajko kurze

Sos

  • 1 cebulka dymka
  • 230 gramów pomidoròw w puszce
  • soli
  • 100 gramów wina białego, wytrawnego
  • 30 gramów oleju z oliwek
  • serek topiony w plasterkach ( liczyc 1 plasterek na 4 golabki)
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Odlozyc na bok liscie kapusty, na pòzniej. Do Closed lid wlozyc srodek kapusty, cebule, czosnek: 5sek / obr 7. Dodac olej, rosòl, sòl, pieprz: 10min / Varoma / obr 1. Wyjac, zostawic do przestygniecia. W tym czasie do Closed lid wlac wode ze szczypta soli i listkami laurowymi, ulozyc liscie kapusty w Varomie : 15min / Varoma / obr 1. Wyjac na reczniki kuchenne. Do czystego Closed lid wlozyc sery ( pokrojone na kawalki) : 4-5 sek / obr 8. Dodac ziemniaki ( pokrojone na kawalki, wczesniej ugotowane i wystudzone), kapuste, wczesniej przygotowana i wystudzona, chleb ( ew. bulke tarta), jajko, sòl, pieprz: 5sek / obr 5, nastepnie: 10sek / Counter-clockwise operation / obr 3-4. Nadzienie rozlozyc na lisciach kapusty, zawinac na golabki. Ulozyc na blaszke, naczynie zaroodporne.... , dobrze natluszczone oliwa. Sos: do Closed lid wlozyc cebule: 3sek / obr 7. Dodac pomidory i sòl: 10min / 100° / obr 1. Wylac  sos na golabki, po trochu na kazdy, by starczylo. Polaj winem, olejem, ulozyc 1/4 serka, piec w goracym piekarniku: 180° / ok. 20min. Patrzec, jak rozpusci sie serek.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Smaczne, polecam kochanie

    Zgłoszony przez veronicab71 na marca 18, 2013 at 11:12.

    Smaczne, polecam kochanie Big Smile Big Smile  U mnie juz byl bis tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Fajny przepis taka odmiana od

    Zgłoszony przez magi1 na marca 17, 2013 at 19:49.

    Fajny przepis taka odmiana od zwykłych - naszych ulubionych gołąbków tmrc_emoticons.D napewno wypróbuje tmrc_emoticons.D pozdrawiam tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

    Dziękuję tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zdjecia pòzniej dodam.

    Zgłoszony przez veronicab71 na marca 1, 2013 at 16:37.

    Zdjecia pòzniej dodam.

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze