thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--
  • TM 21
opublikowany: 03/10/12
zmieniono dnia: 04/10/12

Składniki

  • 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
  • 300 g piersi z kurczaka
  • 200 g pieczarek
  • 1 cebula
  • 70 g sera feta
  • 1 nieduża marchewka
  • gałązka tymianku i pietruszki
  • pomidor

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Varoma
    Varoma
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Pierś z kurczaka pokroić na małą kostkę i przyprawić jedną łyżką przyprawy do kurczaka, ułozyć na Varomie, do naczynia wlać 1 litr wody, załozyć nakładke Varoma z kurczakiem, dodać pokrojoną w małą kostke marchew, cebulę pokrojoną w piórka, gałązke tymianku i pietruszkę. Gotować czas 25 min/ Varoma/ obr.2. W tym czasie podsmazyć pokrojone pieczarki na łyżce oleju.

    Farsz przełożyć do miski, z tymianku usunąć łodyżkę, dodać pieczarki i przyprawić pieprzem i odrobiną soli (nie za dużo ponieważ feta jest dość slona), można dodać szczyptę chili. Gotowe ciasto francuskie rozwinąć, ułozyć na środku farsz (tak aby brzegi ze wszystkich stron pozostały bez nadzienia), ułożyć pokrojoną w kostke fetę i plastry pomidorków, można dodac listki bazylii - ja akurat nie miałam. Zlożyć placek na pół, i zamknąć brzegi zawijając je do środka.

    Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 25-30 minut do zarumienienia. Można na 5 minut przed koncem ustawic termoobieg aby ładnie się zarumieniło. Podawać z ulubiona sałatką, sosem. Jezeli ktoś nie lubi fety może użyć tartego żółtego sera.

    Smacznego tmrc_emoticons.-)

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 21 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 21

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Ciasto francuskie z nadzieniem :-)

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: