3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ciasto francuskie z nadzieniem :-)


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
  • 300 g piersi z kurczaka
  • 200 g pieczarek
  • 1 cebula
  • 70 g sera feta
  • 1 nieduża marchewka
  • gałązka tymianku i pietruszki
  • pomidor
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 21 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 21
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Pierś z kurczaka pokroić na małą kostkę i przyprawić jedną łyżką przyprawy do kurczaka, ułozyć na Varomie, do naczynia wlać 1 litr wody, załozyć nakładke Varoma z kurczakiem, dodać pokrojoną w małą kostke marchew, cebulę pokrojoną w piórka, gałązke tymianku i pietruszkę. Gotować czas 25 min/ Varoma/ obr.2. W tym czasie podsmazyć pokrojone pieczarki na łyżce oleju.

    Farsz przełożyć do miski, z tymianku usunąć łodyżkę, dodać pieczarki i przyprawić pieprzem i odrobiną soli (nie za dużo ponieważ feta jest dość slona), można dodać szczyptę chili. Gotowe ciasto francuskie rozwinąć, ułozyć na środku farsz (tak aby brzegi ze wszystkich stron pozostały bez nadzienia), ułożyć pokrojoną w kostke fetę i plastry pomidorków, można dodac listki bazylii - ja akurat nie miałam. Zlożyć placek na pół, i zamknąć brzegi zawijając je do środka.

    Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 25-30 minut do zarumienienia. Można na 5 minut przed koncem ustawic termoobieg aby ładnie się zarumieniło. Podawać z ulubiona sałatką, sosem. Jezeli ktoś nie lubi fety może użyć tartego żółtego sera.

    Smacznego tmrc_emoticons.-)

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Łał ale czad. Smaczny i pyszny obiadek

    Zgłoszony przez Leonek2013 na stycznia 29, 2017 at 20:53.

    Łał ale czad. Smaczny i pyszny obiadek Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobre i szybie danie.

    Zgłoszony przez anzales na lipca 22, 2015 at 08:59.

    Bardzo dobre i szybie danie.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • rewelacja cała rodzinka

    Zgłoszony przez somebodyyy na maja 6, 2015 at 21:24.

    rewelacja tmrc_emoticons.) cała rodzinka zajadała się, aż uszy się trzęsły tmrc_emoticons.) 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłam, bardzo smakował,

    Zgłoszony przez anzales na lutego 13, 2015 at 11:27.

    Zrobiłam, bardzo smakował, coś innego i pysznego. Polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziekuję życzę miłego

    Zgłoszony przez magi1 na października 5, 2012 at 19:36.

    Dziekuję tmrc_emoticons.D życzę miłego kucharzenia i smacznego Big Smile

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

    Dziękuję tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • wygląda super jutro spróbuje

    Zgłoszony przez dominbc na października 5, 2012 at 13:51.

    Cooking 10

    wygląda super jutro spróbuje

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo sie cieszę Grażynko,

    Zgłoszony przez magi1 na października 5, 2012 at 12:27.

    Bardzo sie cieszę Grażynko, że mogę pomóc tmrc_emoticons.D smacznego Love

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

    Dziękuję tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •   :love:  Magi dzięki za

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na października 5, 2012 at 10:50.

      Love  Magi dzięki za przepisy z ciastem francuskim tmrc_emoticons.D Big Smile  Kupiłam w Lidlu i zastanawiałam się do czego wykorzystać tmrc_emoticons.;)  po zjedzeniu pasztetu Eli  zrobię Twoją potrawę Cooking 6  Dziewczyny dzięki Wam nie martwię się co mam przygotować na obiad tmrc_emoticons.D Big Smile Love Love Pozdrawiam Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • No to w takim razie

    Zgłoszony przez magi1 na października 3, 2012 at 19:02.

    No to w takim razie koniecznie dwie sztuki Love bużka tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

    Dziękuję tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • U nas, mòj maz wrabie

    Zgłoszony przez veronicab71 na października 3, 2012 at 18:58.

    U nas, mòj maz wrabie cala.... To pestka dla niego..... Musze robic 2 tmrc_emoticons.J) tmrc_emoticons.J)  Nie mam wyjscia tmrc_emoticons.;)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Vercia dla nas trójki jedna w

    Zgłoszony przez magi1 na października 3, 2012 at 18:45.

    Vercia dla nas trójki jedna w zupełności wystarczy do tego surówka i brzuszek pełen tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) a na deser poszło na słodko z kawką Love  i już nic więcej dzisiaj nie potrzebuję tmrc_emoticons.;)

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

    Dziękuję tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Aaaa.....strucla. na

    Zgłoszony przez veronicab71 na października 3, 2012 at 18:39.

    Aaaa.....strucla. na slono.... tez wspaniale tmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p  Polecam, polecam, polecam !!!! Super Big Smile  Tyle, ze idzie migiem. Zdaloby sie zrobic 2 naraz tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze