Przejdź do treści

Forum Takie pogaduszki...

Rozszerz wyszukiwanie
Filtry

• Aktywność
  • Data

Anuluj
Wyników na stronę:

Beatko, niestety nie ma działu Boże Narodzenie, bo byłoby znacznie łatwiej...  tmrc_emoticons.puzzled  Mixi zachęcała, żeby linki do konkursowych przepisów wstawiać tutaj:

http://www.przepisownia.pl/content/konkurs-%C5%9Bwi%C4%99ta-w-przepisowni#comment-52121

Dobrze by było, gdyby osoby wstawiające przepis umieszczały w jego tytule słowo "Świąteczne" albo przynajmiej pod koniec wpisywania przepisu zaznaczała, że jest to przepis w kategorii Boże Narodzenie... Sałatka Twojej siostry takiego zaznaczenia nie ma dlatego jak zastosowałam rozszeżone wyszukiwanie to się nie pokazała  tmrc_emoticons.aw  Obserwować mogą osoby, które mają dużo czasu i siedzą przed kompem (jak ja dzisiaj  tmrc_emoticons.wink &nbsptmrc_emoticons.wink a inne muszą szukać jeżeli chcą głosować...

Podrawiam

Właśnie właśnie ,brakuje działu tematycznego ,,Swięta Bożenarodzenie,, i ,,Wielkanoc,,

Miłego wieczorku,ja robię bombkę karczocha tmrc_emoticons.smile 

tmrc_emoticons.love DOBRANOC tmrc_emoticons.love

DOBRANOC KOCHANE !

Jutro nadrobie zaległości, bo dzisiaj znowu miałam troche biegania - syn załatwia sobie pierwszą prace i trzeba biedakowi pomóc, bo trzeba zrobić badania, ale jeszcze formalności w przychodni ponieważ przechodzi z Poradni D do Poradni dla dorosłych....itd 

Witajcie Dziewczyny  tmrc_emoticons.love  Mogę napisać Dobry wieczór, Dobranoc i od razu Dzień Dobry ( Hania niedługo wstanie  tmrc_emoticons.wink &nbsptmrc_emoticons.wink  Mam nadzieję, że zdążę wpisać przepis, zanim konkurs się skończy?  tmrc_emoticons.smile  

Zimno się zrobiło -3 ale tak jakoś wieje, że odczuwalna to ok. -10! A do tego sypie i sypie... Po mału biało się robi  tmrc_emoticons.party  Chyba najbardziej dzieci się cieszą, bo długo było tak jesiennie. Mnie to wcale nie przeszkadzało, węgla zaoszczędziliśmy  tmrc_emoticons.smile  

Mam opony całoroczne... ciekawe, jak jutro będę jeździć? Jak się zacznę ślizgać, to będę je musiała wymienić  tmrc_emoticons.puzzled

Dobrej nocy Wszystkim   tmrc_emoticons.love   tmrc_emoticons.love  

Puk puk witam gorąco w biały poranek

DZIEŃ DOBRY KOCHANE !

Verciu ,Kochana życzę Wam wszystkim duuużo zdrówka - masz rację Twoja choroba ma dość dziwną przyczynę , jak ból może powstać z " kulenia się z zimna " ? Służba zdrowia jednak wszędzie jest taka sama

Najlepsze życzenia dla Sandro !!!

Marzenko no to z prezenty pod choinke masz już z głowy ! Ja jeszcze zero..

Z tym odstawianiem leków to tak już jest jak się idzie do szpitala, my z bratem jeździliśmy do mamy na zmiane i podawaliśmy tylko te leki które musiała brać przed operacją (na krzepliwość), a te co brała codziennie i musiała odstawić były schowane u brata - pewnie też by brała,może nawet kilka razy dziennie bo już się gubiła czy wzięła leki czy nie Super, że u Twojej Teściowej nie ma zmian nowotworowych !  Teraz tylko dobry lekarz jest potrzebny żeby ustawił jej prawidłowe leczenie

Co do papierosów to moja mama rzuciła dopiero po usunięciu prawego płata płuca

Buziaki                      

.

BEATA40TKA wrote:

A wasze przepisy gdzie dziewczyny?

Możecie mi jeszcze powiedzieć ,gdzie można oceniać te przepisy na konkurs?

Są one gdzieś wstawione,czy tylko w tym czasie jak ktoś wstawia ,trzeba po prostu obserwować tmrc_emoticons.wink?

Beatko podejrzewam, że przepisy na konkurs będą porozsiewane po różnych kategoriach , bo są i słodkie wypieki, dania z ryb, inne dania główne. Trzeba być czujnym.

Oceniasz pisząc komentarz przy danym przepisie oraz dając gwiazdki i polubienie na serduszku

tmrc_emoticons.love Kochane, miewam się dobrze  tmrc_emoticons.love Monisiu, Haniu, dobre te Wasze kawki poranne i urocze dobranocki. One pozwalają odróżniać dni od siebie.  tmrc_emoticons.bigsmile  

Zabierajcie się za przepisy świąteczne, bo czasu zostało niewiele. Ja uważam, że decyduje jednak ilość oddanych ocen , a im później opublikujecie , tym mniej ludzi przeczyta. Trzeba zrobić "akcję" wśród znajomych. Ja tym razem odpuszczam. Foremki mam, a kalendarz też będę mieć. Niech więc skorzystają inne uczestniczki, czego im serdecznie życzę.  tmrc_emoticons.love

Agatko masz racje Mastercook jest w upadłości ,ale to nie z winy polskiego zakładu tylko znajdującego się w Hiszpanii ( przez nich cierpi cała firma) do zwolnienia jest mnóstwo ludzi.

Korzystajcie z uroków życia, bawcie się póki dzieciątko jest "w drodze" ,bo później narodziny Wam trochę przystopują życie towarzyskie no chyba, że będziecie "podrzucać" maleństwo do najlepszej instytucji jaką jest - Babcia i Dziadek

gabi49 wrote:

tmrc_emoticons.love Kochane, miewam się dobrze  tmrc_emoticons.love Monisiu, Haniu, dobre te Wasze kawki poranne i urocze dobranocki. One pozwalają odróżniać dni od siebie.  tmrc_emoticons.bigsmile  

Zabierajcie się za przepisy świąteczne, bo czasu zostało niewiele. Ja uważam, że decyduje jednak ilość oddanych ocen , a im później opublikujecie , tym mniej ludzi przeczyta. Trzeba zrobić "akcję" wśród znajomych. Ja tym razem odpuszczam. Foremki mam, a kalendarz też będę mieć. Niech więc skorzystają inne uczestniczki, czego im serdecznie życzę.  tmrc_emoticons.love

Gabrysiu mówisz i masz - zapraszam ! Na foremki choruje, bo mam tylko silikonowe a jest dużo fajnych inspiracji na takie a kalendarz się przyda, bo z Philipiaka się kończy...choć nie wierze, że załape się na nagrodę to będe miała chociaż satysfakcje, że może gdzieś danie z tego przepisu zagości u kogoś na świątecznym stole. 

http://www.przepisownia.pl/przepisy/%C5%9Bwi%C4%85teczne-mak%C3%B3wki/466624

Moniczko, znalazłam Twój przepis, dałam swój komentarz i ocenkę.  tmrc_emoticons.love

Zauważyłam, że dziewczyny  nie wklejają swoich przepisów (linków)  na wątku, który sugeruje MIXI. Szkoda, bo się zagubią. Aniu, Haniu, zróbcie to. tmrc_emoticons.bigsmile Tutaj link do tego wątku:http://www.przepisownia.pl/content/konkurs-%C5%9Bwi%C4%99ta-w-przepisowni#comment-52121

Dzien dobry Sloneczka tmrc_emoticons.lol u nas zimno i wieje tmrc_emoticons.aw ale sniegu nie ma. Milego dzionka tmrc_emoticons.love

Dziękuje Gabrysiu !

U mnie przed północą popadał śnieg , taki drobniutki a teraz nie ma prawie śladu po nim . Na termometrze w tej chwili 1*C. 

Elu i jak tam drogi u Was ? Pokonałaś już dzisiaj jakąś trase na całorocznych oponach ? Ja zmieniłam na zimówki , bo zawsze zimą mam problem gdyż wyjazd z garażu mam "pod górke"

Witajcie kochanetmrc_emoticons.smile

oj miałam czytania do nadrobieniatmrc_emoticons.smile

My teraz z Bartkiem zaczelismy sie uczyć gry w szachytmrc_emoticons.smile Bartek grał dużo w dzieciństwie to zna ruchy i zasady, a ja pierwszy raz teraztmrc_emoticons.smile

Tak mnie wciągneły, ze całe popoludnie nie robie nic innego tylko trenujetmrc_emoticons.smile

Wracam z pracy, obiad i siadam do naukitmrc_emoticons.smile wczoraj miałam przerwe na kino (grawitacja 3D) ale i tak do 23:30 ćwiczyłamtmrc_emoticons.smile

W pracy miałam ostatnio straszny młyn, tyle pracy, że znów mnie nawiedziło uczulenie od stresu, które miałam na studiach, a potem "zamilkło" po listopadzie, cała jestem w uczuleniu tmrc_emoticons.aw ale juz jest grudzień i troszke spokojniej sie zrobiło tmrc_emoticons.smile

czas zacząc przygotowania do świąttmrc_emoticons.smile ale teraz jak odkryłam szachy, to nie wiem czy znajde czas na cos innego tmrc_emoticons.wink

pozdrawiam was serdecznietmrc_emoticons.smile

tmrc_emoticons.love Witam Wszystkich bardzo Serdecznie tmrc_emoticons.love

Rano wstalam, a tu mila niespodzianka - pierwszy śnieg! Teraz już prawie stopniał ale fajnie było popatrzeć na bialy krajobraz. Idę robic pierogi ruskie. Nad przepisem świątecznym pomyslę i coś dodam tmrc_emoticons.smile 

Elu tak to jest jak coś nas wciągnie to czas leci nie wiadomo kiedy, a szachy to akutat dobry naług  tmrc_emoticons.lol

Zapraszam na kawkę i zostały mi jeszcze świąteczne muffinki Ktoś chętny?Zapraszam

Haniu, ja, ja poproszę! Mufinki oryginalne  tmrc_emoticons.smile  już zagłosowałam, ale z makowca nie zrezygnuję  tmrc_emoticons.love  Będą i makowce i muffinki. Chętnie jedną spróbuję  tmrc_emoticons.smile  

tmrc_emoticons.lol Dobrze ,że można jeden przepis bo się obżeram takie są pyszne że tmrc_emoticons.tongue Normalnie to bym tylko piła kawkę  a tak mam w czwartek coś słodkiego tmrc_emoticons.cooking_7 tmrc_emoticons.love

tmrc_emoticons.love Haniu, dziękuję za pyszną kawkę i mufinki  tmrc_emoticons.love

Halo,halo...zostawcie troche dla mnie do kawki !

Wpraszam sie i ja na wszystko.... kawki muffinki, ciasta, ciasteczka, salatki.... tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.tongue tmrc_emoticons.tongue tmrc_emoticons.tongue  Moja còrka jedzie do Polski z nadzieja wlasnie na snieg tmrc_emoticons.bigsmile   Tutaj, to nie wiem czy spadnie.... oszczedzaja jakos na sniegu tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol  U nas tez zamieszanie z prezentami. Sobote, to przeznaczylysmy sobie cala, z Kari, wlasnie na lazenie po sklepach. Do wyjazdu zostalo niewiele, a my dopiero w polowie jestesmy :O :O :O  Ale juz wymyslilysmy sobie wszystko, wiec tylko pochodzic, poszukac i kupic tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile  Do konkursu sie szykuje i ja, pomyslòw mam kilka, chec na kalendarz tez, tylko musze napisac dzis wieczorem maly liscik do Mikolaja, zeby na jutro pod poduszke przyniòsl mi troche wiecej czasu tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink  

Mnie jeszcze boli cale ramie, ale juz jest o wiele lepiej tmrc_emoticons.bigsmile   Jeszcze prawdopodobnie nie bede umierac tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink  Kari jeszcze na antybiotykach do niedzieli, ale juz tez lepiej, bez goraczki tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile  Sandro kaszle troche, az dziwne, bo ten mòj chlop nie choruje prawie wcale. Miejmy nadzieje, ze jakos to przejdzie tmrc_emoticons.bigsmile   Bardzo dziekuje za zyczenia tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love

Teraz mam znowu z tesciem, tym razem wrzody na nodze od cukrzycy. Paskudnie to wyglada, idziemy zaraz do lekarza.

Dziewczynki, zycze wszystkim milego wieczoru, zreszta pòzniej zajrze tu jeszcze tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love

tmrc_emoticons.love Verciu, nie poddawaj się kochana tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.love życzę dużo zdrówka dla Całej Rodziny tmrc_emoticons.love Buziaczki tmrc_emoticons.love

Elu szachy wciągają...i jedna partia może trwać naprawde długo, ale w przerwach zaglądaj do Nas - przynajmniej się odstresujesz

SPOKOJNEJ NOCY !

Orkan Ksawery chyba jest już blisko, bo leje i wieje jak diabli

Dziś Mikołaj-Xawery mu nie przeszkodzi

Przy takiej pogodzie tych kaw chyba trzeba więcej

DZIEŃ DOBRY KOCHANE !

DUŻO PREZENTÓW POD PODUSZKĄ

I CHOINKĄ ŻYCZĘ !      

Właśnie wróciłam ze szkoły, zawoziłam Angele bo dzisiaj troche obładowana była - praca na plastykę i prezent na Mikołajki  Jeszcze rano szukałam na strychu czapki Mikołaja, bo to jest na dzisiejszy dzień warunek nie pytania przez nauczycieli

Moniko

Witam serdecznie,wpadam na chwilke żeby się przywitać,szaleję w kuchni.

Zyczyć Wam bardzo bogatego

Wieczorem wstawię jakiś przepis na swiąteczny konkurs i nadrobię to co pisałyście.Działacie na mnie jak lep,nie mogę oprzeć się aby do Was nie zajrzeć.Wczoraj tylko nie mogłam ,bo piekłam mufinki piernikowe wypróbowane,pierniki z nadzieniem również,wyszły tylko twarde.Ide piec świeczki z pierników i............

Jutro mam pokaz stołów Bożonarodzeniowych z koła gospodyń wiejskich

Miłego dnia

tmrc_emoticons.love Witajcie Kochane tmrc_emoticons.love

My z mężem jesteśmy po nieprzespanej nocy tmrc_emoticons.crazy  mieszkamy na 9 piętrze, wiatr szalał, a w mieskaniu różne odgłosy wichury, a nasza biedna sunia przeżywała horror , ze strachu nie dała nam spać. Na zmiane z mężem przytulaliśmy ją i głaskaliśmy, byliśmy przy niej tmrc_emoticons.smile Teraz mąż i sunia odsypiają noc   tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.love

tmrc_emoticons.love Miłego i sympatycznego Mikołaja Wszystkim życzę  tmrc_emoticons.love

tmrc_emoticons.love Zapraszam na kawkę, dzisiaj na jednej nie zakończę tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.love

Grażynko to nalej łyczka,bo inaczej będe się musiała wspomóc w inny sposób...

Witajcie Sloneczka tmrc_emoticons.love dziekuje za pyszna kawke pije ja dzisiaj i pije. Cala noc spac nie moglam przez ten wiatr brrr. Dobrze ze dzisiaj juz zaczynamy wekend. Do 16 jakos przetrwam w pracy chociaz ciezko jest. Napadalo nam sniegu, byla taka zawierucha ze swiata nie bylo widac i zimno. Ale dzisiaj Mikolaj i chyba bylam grzeczna bo o mnie nie zapomnial. Dostalam specjalna mate do cwiczen, slodkosci i perfumy tmrc_emoticons.love swiece zapachowe i kosmetyki.  tmrc_emoticons.lol  A wy moje sloneczka grzeczne bylyscie tmrc_emoticons.lol w pracy tez zrobilismy sobie Mikolaja z kawka i pierniczkami Ilonki tmrc_emoticons.smile pysznosci tmrc_emoticons.smile milego dzionka i duzo przyjemnosci tmrc_emoticons.love

Elu dawno Cie nie bylo. Ja w szachy nie umiem grac ale wiem ze takie gry wciagaja. Ja lubie grac w rumicub i scrable tmrc_emoticons.smile i w uno kiedy siadamy wszyscy razem  tmrc_emoticons.lol Verciu zycze duzo zdrowka dla Was tmrc_emoticons.love trzymajcie sie cieplutko tmrc_emoticons.love

Witajcie Kochane w ten szczególny dzień: urodziny Świętego Mikołaja  tmrc_emoticons.love   tmrc_emoticons.love  Rozpisałyście się jak zwykle  tmrc_emoticons.lol  Coraz trudniej za Wami nadążyć  tmrc_emoticons.wink  Jak wszystko przeczytam, to mi brakuje czasu na odpisywanie... 

A u nas wieje od wczorajszego wieczoru, raz mniej raz bardziej ale słychać to wiatrzysko. I wywiewa ciepło z domu  tmrc_emoticons.crazy  brrr, coraz chłodniej. Siedzę w polarze i ciepłych skarpetach. Nie mieliśmy prądu od 3 w nocy do 11:20. To taki prezent na Mikołajki, bo nic robić nie mogłam to sobie pospałam dłużej i poczytałam książkę w łóżeczku  tmrc_emoticons.love  I bardzo za taki prezent dziękuję  tmrc_emoticons.love  bo jestem wypoczęta i uśmiechnięta  tmrc_emoticons.bigsmile   tmrc_emoticons.love  

Grazynko, współczuję nieprzespanej nocy. Moje psy też były bardzo zaniepokojone. Wega spała w domu ale Yeti jest psem podwórzowym, w domu źle się czuje  tmrc_emoticons.smile  Wył biedny pół nocy a ja co chwile wychodziłam i go uspokajałam. Teraz biedny śpi, nawet nie słyszał listonosza... 

Elu, w szachy grałam daaawno temu  tmrc_emoticons.smile  Mój mąż bardzo lubi szachy i uczył mnie, gdy nie było jeszcze dzieci. A jak one przyszły na świat, to czasu na szachy nie miałam i mąż nauczył grać dzieci  tmrc_emoticons.love  I grali w niedzielne przedpołudnia. Syn był w tym grzniu bardzo dobry, chodził do szkółki szachowej, później do klubu... ale że był najmłodszy i grał tylko z "dziadkami" to zrezygnował i rozpoczął przygodę z pływaniem  tmrc_emoticons.smile 

Cieszę się dziewczyny, że szalejecie w kuchni, przygotowujecie przepisy konkursowe. Ja też dziś i jutro coś opracuję i wstawię przepis. mam kilka propozycji i nie wiem na co się zdecydować  tmrc_emoticons.wink  

Dziewczyny to jest najnowsza skala ułatwiająca rozpoznanie siły z jaką wieje wiatr -  dla osób, które przebywają na wodzie i nie tylko

Jak mocno w tej skali u Was wieje ? U mnie tak na 7

Kochane to miałyście niespokojną nocke przez to wietrzysko ! U mnie na ulicach pełno połamanych gałęzi i zerwanych reklam - jedna nawet połamana, chyba jakiś samochód się po niej przejechał Z pieskami tak jest w czasie silnego wietrzyska i w sylwestra. Ja swojego pieska dzisiaj szukałam, bo zeszłam z góry i na posłaniu go nie było więc pomyślałam że któreś z dzieci go wzięło do siebie, ale nie. Wystraszyłam się i biegiem na dwór ale myśle, że przecież wieczorem go nie puszczałam samego na dwór tylko był na smyczy. Znalazł się w domu w pralni - Angela znosiła wieczorem kołdre do prania i nie zamkła drzwi więc Ares wykorzystał okazje i właśnie na niej przenocował.  

witajcie kochane.

snieg za oknem u nas prószy bardzo mocnotmrc_emoticons.aw i przed chwilą było ogromne tąpnięcietmrc_emoticons.aw takiego mocnego to dawno nie było tmrc_emoticons.aw

Zawsze po barbórce u nas tak sie dsziejetmrc_emoticons.aw to już jakaś niechlubna tradycjatmrc_emoticons.aw teraz zostaje tylko oczekiwanie na informacje jakie skutki miało to tąpnięcie tmrc_emoticons.aw

ach te miasta górniczetmrc_emoticons.aw w mikołajki takie rzeczy ... tmrc_emoticons.aw

Kochane , pędzicie, nie nadążam czytać, jak Ela. Ja mieszkam blisko Moniki i wichurę mamy podobną. Też nie było prądu wczoraj wieczorem i w nocy. Wieczorem z tego powodu poszliśmy spać o 21,30. Tego jeszcze nie było! Czytać się po ciemku nie dało. Dziś już prąd na szczęście jest, ale nadal okropnie dmucha. Jak mieliśmy pieska to w czasie burzy lub w noc sylwestrową chował się do szafy w garderobie albo wchodził do łazienki, która nie ma okien. Na szczęście już jutro ma się uspokić ta wichura. Grażynko, wyobrażam sobie jak odczuwałać ten huragan na swoich wysokościach. Kiedyś , dawno, mieszkałam też na 9 piętrze. Okna myłam wieczorem, żeby nie widzieć wysokości. Ogólnie, z tego co mówią w mediach to największy huragan jest na wybrzeżu. 

Elu, jak tam z tym tąpnięciem u Was? Straszne! tmrc_emoticons.aw

Veroniczko, zdrowiej Kochana i kuruj Mężusia. tmrc_emoticons.love Wiesz, nie ma to jak ciepły okład z piersi. tmrc_emoticons.wink Wszystkie KONKURSOWICZKI, wklejajcie  linki do swoich przepisów, co by nam nie umknęły. tmrc_emoticons.love

Za oknem już ciemno... dobrze, że prąd mamy to mogę do Was tu zajrzeć  tmrc_emoticons.smile  Napadało nam ok.15cm śniegu! A na drogach (tych na wsi) tak zawiało, że jeździmy jak pługi... Pojechałam na dworzec po Kasię i od razu zrobiłam zakupy... Chyba się jutro na targ nie wybiorę  tmrc_emoticons.puzzled Dziś jeździło się okropnie, i nie tylko mnie! 20-30km/h i światła przeciwmgielne! Za to widoki cudne! Wszystkie drzewa obsypane śniegiem  tmrc_emoticons.love  Po prostu BAJKA!!!  tmrc_emoticons.love  

Martwi mnie to tąpnięcie Elu, coś już wiadomo? I ludziom na Pomorzu też chyba bajkowo nie jest... Ciekawe jak ten huragan przeżywa Ala? Na wybrzeżu podobno najgorzej!  tmrc_emoticons.aw  

Pozdrawiam Was cieplutko. Może jutro zrobię kilka zdjęć okolicy  tmrc_emoticons.smile  Muffinki Hani się dopiekły  tmrc_emoticons.smile  Idziemy świętować!  tmrc_emoticons.love  

Święty Mikołaj nie jest legendarną postacią z bajki Tysiąca i jednej nocy, nie jest Dziadkiem Mrozem z krainy PRL-u czy na czerwono ubranym klaunem rozdającym cukierki na krakowskim Rynku. Był katolickim biskupem żyjącym w pierwszej połowie IV wieku. Cechowała go wielka wrażliwość na biedę wdów i sierot. Jednym słowem był świętym z "wyobraźnią miłosierdzia", dlatego trzeba go naśladować nie tylko 6 grudnia lecz na co dzień.  Św. Mikołaj, zasłynął z wielkiej dobroduszności. Pomagał i nie oczekiwał wdzięczności. Do pomocy materialnej zawsze dołączał modlitwę. Jego postawa każe się zastanowić, jak z dobroczynnością jest u nas? Czy każdy może zostać św. Mikołajem?

Święty Mikołaju Ucz nas, podobnej jak Twoja, hojności serca, byśmy chętnie czynili dar ze swego życia dla innych, zwłaszcza w czasie Adwentu.

Witajcie Kochane

Elu - na szczęście już jestem w domu. Nad morzem fale siedmiometrowe. Ciekawe jak ośrodek w którym byłam, bo jest przy samej plaży (gorąco polecam - bajkowy), to był taki prezent mikolajkowy od osobistego M(ikołaja) http://villadelmar.nadmorze.pl/galeria/galeria.html

Cały czas jestem na bieżąco z Wami, czytać mogłam, pisać niekoniecznie