3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

ziemniaki pure ze szpinakiem


Wydrukuj:
4

Składniki

2 porcja/porcje/porcji

pure ziemniaczano-szpinakowe

  • 150 g szpinak, świeży( można dać 250g do smaku)
  • 165 g mleka 3,2%, lepiej 3,8%
  • 20 g masła, prawdziwego
  • 1/3 łyżeczki gałki muszkatułowej
  • 1/3 łyżeczki soli drobnej
  • 15 g parmezanu, nie uzywać Parmino, bo pure robi sie gumowate
  • 500 g ziemniaki, obrane i pokrojone w talarki
  • 6
    28min
    Czas całkowity 28min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    pure ziemniaki ze szpinakiem
  1. 1. do naczynia miksującego załuż motylek 

    2. wlej mleko, dodaj ziemniaki, sól, szpinak  gotuj  25min/ 100 stopni/ obr. 1

    3.  dodaj masło, gałkę, parmezan  40s/obr. 4

    Podawać do kotletów, steków, jajka sadzonego .....

    uwagatmrc_emoticons.przepis szczególnie dla osób co nie lubią szpinaku

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

przed ostatnim wirowaniem p. 3  użyj kopystki

 

- dla osób, które nie lubią szpinaku.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • nie lubiłam szpinaku, a z

    Zgłoszony przez Lamka na stycznia 30, 2016 at 14:26.

    nie lubiłam szpinaku, a z tymi ziemniaczkami jest ok.

    Lamka

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszności. Super pomysł na

    Zgłoszony przez Peti4 na stycznia 30, 2016 at 13:24.

    Pyszności. Super pomysł na szpinak! Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • też zrobilam bez soli  i sa

    Zgłoszony przez Lamka na września 2, 2015 at 21:42.

    też zrobilam bez soli  i sa tmrc_emoticons.) tak samo dobre

    Lamka

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • REWELACJA!!! DO

    Zgłoszony przez Seni na sierpnia 29, 2015 at 08:36.

    REWELACJA!!!

    DO POWTORZENIA,cala rodzina lacznie z rocznym dzieckiem uwielbia to danie, pasuje nawet na niedzielny obiad-dziekuje!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • TAK,PRZEPYSZNY, SUPER

    Zgłoszony przez Seni na sierpnia 29, 2015 at 08:34.

    TAK,PRZEPYSZNY, SUPER POMYSL...POLECAM BEZ SOLI, ROWNIE SMACZNY I ZDROWSZY PRZEPIS!Przepraszam za duze literki-caps wlaczony.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • chcialam napisac, ze juz enty

    Zgłoszony przez Seni na sierpnia 29, 2015 at 08:33.

    chcialam napisac, ze juz enty raz robilam ten przepis i zawsze jest extra! czasem daje wiecej skladnikow, czasem robie bez sera a juz zawsze bez soli bo podaje to dziecku i tez jest pyszne!POLECAM.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • bardzo się ciesze, że

    Zgłoszony przez Lamka na marca 6, 2015 at 11:17.

    bardzo się ciesze, że smakuje.

    Lamka

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • witam,zamierzam robic ten

    Zgłoszony przez Seni na marca 3, 2015 at 22:58.

    witam,zamierzam robic ten przepis-napisze jak smakowal tmrc_emoticons.) pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze