- TM 5
Składniki
wiśnie w cukrze
- 1000 g wiśni
- 400 g cukru
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. Wiśnie wydrylować ( w innych moich przepisach znajduje się sposób, jak zrobić to za pomocą thermomixa)
2. do naczynia miksującego wsypać wiśnie i dodać cukiergotujemy 8min/obr 1. "Obroty wsteczne" (aby zachować duże kawałki owoców)
wlewamy do czystych ciepłych słoiczków, zakręcamy i odwracamy do góry dnem
wiśnie w cukrze
Porady
Przepis obliczony na słoiczki o pojemności ok 150 ml. Zalecam używanie jak najmniejszych słoiczków (nawet takich po małych przecierach) żeby owoce zużywać w całosci. Można przechowywac po otwarciu w lodówce (nie powinny się zepsuć)
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
temp. 100 stopni, nadaje się na TM 31 Ostatnio widziałam jeszcze wiśnie więc moze uda się zrobić
temperatura 100 stopni. Sprawdziłam - i wyszło. Wiśnie przepyszne!! Trochę dużo soku. Po wypestkowaniu, pozostały sok przelałam do innego naczynia, gotowałam same owoce, mimo to, sporo soku pozostało. Oczywiście da się go wykorzystać, chociażby do kompotu.
Prosze o dokladniejszy opis. Podac temperature gotowania , Przepis chyba jest tez na termomix T 31
Brakuje temperatury gotowania.
jaka temperatura?
.....a tak bez temp?????......
bardzo proszę, tu jest drylowanie
http://www.przepisownia.pl/przepisy/drylowanie-wi%C5%9Bni/491964
w jakim przepisie jest sposób na drylowanie wiśni???
Are you sure to delete this comment ?