1 Smalec

3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Smalec


Wydrukuj:
4

Składniki

850 g

Smalec staropolski

  • 70 g jabłek, pokrojonych na ćwiartki bez gniazd nasiennych
  • 70 g cebuli, białej przekrojonej na pół
  • 500 g słoniny, pokrojonej w kostkę 2 cm
  • 200 g boczku wędzonego
  • 2 łyżeczki soli morskiej
  • 2 łyżeczki majeranku, suszonego
  • 4 łyżki mleka 3,2 %
  • 6
    1h 0min
    Czas całkowity 1h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
5

Przygotowanie

  1. Do Closed lid wkładamy jabłka i cebulę.
    Kroimy 5 s./ obr. 5
    Zawartość przekładamy do miseczki.
    Do czystego Closed lid wkładamy słoninę, boczek i mielimy przy pomocy kopystki 1 minuta /obr. 7
    Następnie ustawiamy poz. Varoma 60 min obr. 1-2
    10 minut przed końcem dodajemy sól, majeranek, cebulę i jabłka.
    1 minutę przed końcem dodajemy mleko.
    Smalec przelewamy do miseczki. Stawiamy w chłodne miejsce i nie ruszamy do momentu zastygnięcia.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Przed dodaniem cebuli i jabłek sprawdzić czy słonina z boczkiem się wytopiła. Jeśli potrzeba dodać jeszcze 10 minut Smalec można przelać do kilku słoiczków


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz