Tu jesteś:
4
Składniki
850 g
Smalec staropolski
- 70 g jabłek, pokrojonych na ćwiartki bez gniazd nasiennych
- 70 g cebuli, białej przekrojonej na pół
- 500 g słoniny, pokrojonej w kostkę 2 cm
- 200 g boczku wędzonego
- 2 łyżeczki soli morskiej
- 2 łyżeczki majeranku, suszonego
- 4 łyżki mleka 3,2 %
-
6
1h 0min
Czas całkowity 1h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
-
-
9
5
Przygotowanie
-
Do
wkładamy jabłka i cebulę.
Kroimy 5 s./ obr. 5
Zawartość przekładamy do miseczki.
Do czystegowkładamy słoninę, boczek i mielimy przy pomocy kopystki 1 minuta /obr. 7
Następnie ustawiamy poz. Varoma 60 min obr. 1-2
10 minut przed końcem dodajemy sól, majeranek, cebulę i jabłka.
1 minutę przed końcem dodajemy mleko.
Smalec przelewamy do miseczki. Stawiamy w chłodne miejsce i nie ruszamy do momentu zastygnięcia.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Miarka MT
kup teraz
11
Porady
Przed dodaniem cebuli i jabłek sprawdzić czy słonina z boczkiem się wytopiła. Jeśli potrzeba dodać jeszcze 10 minut Smalec można przelać do kilku słoiczków
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzEwelah:TAK
Ewelah:TAK
Ewelah:Tak
Ewelah:Tak
Wienia17:
Czy mogę użyć mleka z mniejszą zawartością...
Czy mogę użyć mleka z mniejszą zawartością tłuszczu? Mam w domu tylko 2%.
Dziekuję...
Dziekuję
polecam
polecam
(Brak tematu)