3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Serowe herbatniki z tymiankiem


Wydrukuj:
4

Składniki

8 porcja/porcje/porcji

ciasto

  • 1 łyżki świeżych listków tymianku
  • 60 g roztopionego i wystudzonego masła
  • 1-2 szczypty czarnego pieprzu mielonego
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 4 jajka
  • 60 g parmezanu, pokrojonego w kawałki
  • 6
    30min
    Czas całkowity 25min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
5

Przygotowanie

    ciasto
  1. 1. Rozgrzać piekarnik do temperatury 200°C

    2. Do naczynia miksującego włożyć parmezan, rozdrobnić 20s/obr. 9. przełożyć do innego naczynia. Umyć naczynie miksujące i nałożyć motylek.

    3. Rozbić jajka, oddzielić białka od żółtek, włożyć białka i sól do naczynia miksującego, ubić 3 min/obr. 3

    4. Dodać żółtka i masło wymieszać 10s/ obr. 2

    5. Dodać parmezan, tymianek, mąkę i pieprz, wymieszać 10s/ obr 2.

    6. Rozprowadzić ciasto na grubość palca na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku w temperaturze 200°C przez 13-15 min. Pozostawić do ostygnięcia, a następnie pokroić w romby.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Herbatniki kroi się na porcje i wkłąda do gorącej zupy tuż przed podaniem, ponieważ szybko nasiąkają płynem.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy