3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Serek topiony do kanapek


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

Serek topiony do kanapek

  • 500 g świeżego sera białego (twarogu) tłustego lub półtłustego
  • 1 jajko
  • 1 żółtko
  • 30 g masła
  • 1 łyżka g ęstej śmietany 12 lub 18 %
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 pełna łyżeczka sody oczyszczonej
  • opcjonalnie - 1 kopiasta łyżeczka kminku lub 2 łyżki posiekanej w kosteczkę szynki
  • 6
    15min
    Czas całkowity 11min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1. Do naczynia włożyć wszystkie składniki (oprócz kminku lub szynki)  i rozdrobnić obr 5. / 4 sek.,

    2. Nastawić gotowanie 10 min. / temp. 80 stop. / obr. 3, 

    3. Można dodać kminek lub szynkę i nastawić 1 min / temp. 80 stop. / obr. 3,

    4. Ciepły serek przelać do miseczki do ostygnięcia. 

    5. Smacznego.  

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • zrobiłam i ja wyszedł trochę lejący, ale...

    Zgłoszony przez BarbaraT27 na stycznia 14, 2017 at 20:21.

    zrobiłam i ja :cooking_1: wyszedł trochę lejący, ale pewnie dlatego że robiłam z połowy składników a jajko i żółtko dałam całą porcje jak w przepisie :tongue:, przesadziłam trochę z papryką też dałam całą, upiekłam wcześniej z piekarniku. Najważniejsze że syn zadowolony i mu smakuje

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • super! dziękuję za przepis,

    Zgłoszony przez renrew na sierpnia 28, 2015 at 16:00.

    super!

    dziękuję za przepis, który jest bajecznie prosty!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pomysł na serek topiony

    Zgłoszony przez Agnieszka 74 na kwietnia 28, 2015 at 21:53.

    Pomysł na serek topiony trafiony. Pamiętam ten smak z dzieciństwa, kiedy to moja Babcia robiła mi ser topiony. Wyjadałam go łyżeczką jeszcze ciepły. To jest ten sam serek. Super.  

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super polecam, bardzo dobry -

    Zgłoszony przez so137nia na maja 24, 2014 at 20:52.

    Super polecam, bardzo dobry - nawet mężowi bardzo smakowało, Ja zrobiłam połowę z kminkiem a drugą połowę z szyneczką. Pychotka :)))

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobry, choć trochę

    Zgłoszony przez Olcia72 na grudnia 3, 2013 at 13:49.

    Bardzo dobry, choć trochę tłusty serek.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • serek rewelacyjny - zdrowo i

    Zgłoszony przez Anka-Hanka na stycznia 11, 2012 at 13:27.

    serek rewelacyjny - zdrowo i smacznie , poleciłam dalej  :)

    Ania ze Szczecina

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Najlepszy i najprostszy

    Zgłoszony przez kucharkalitewska na stycznia 8, 2012 at 17:41.

    Najlepszy i najprostszy przepis na taki ser jaki znam :) :)

    kucharkalitewska

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Gratuluje - serek super    

    Zgłoszony przez Anka-Hanka na grudnia 8, 2011 at 19:16.

    Gratuluje - serek super  

     

    Ania ze Szczecina

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Serek pycha,robiłam już kilka

    Zgłoszony przez Zuzia505050 na grudnia 3, 2011 at 17:52.

    Serek pycha,robiłam już kilka razy. :bigsmile:

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dzis robiłam,rodzinka

    Zgłoszony przez ANOZEB na października 30, 2011 at 23:40.

    Dzis robiłam,rodzinka kosztowała-rewelacja, polecam!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Doskonały przepis,proszę o

    Zgłoszony przez Danuta Baska na marca 2, 2011 at 23:29.

    :love: Doskonały przepis,proszę o więcej tak wypróbowanych.:cooking_2: :cooking_7:

    dana08

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze