Składniki
5 porcja/porcje/porcji
składniki do ryby
- 250 g mleka
- 4 ząbka czosnku
SKŁADNIKI
- 500 g ryby ze skórą, dorsz,sandacz,miruna
- 3 cebule, czerwona i biała
- 90 g oleju, z pestek winogron
- 110 g octu 10%
- 500 g wody
- 3 cukru, łyżeczki
- 1 soli, łyżeczka
- ziele angielskie
- pieprz ziarnisty
- 4 listki laurowe
- 3 koncentrat pomidorowy, łyżeczki
-
6
1h 20min
Czas całkowity 1h 20minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
-
Przygotowanie
1).Rybę kroimy na mniejsze kawałki moczymy w mleku i czosnku przez 1 godzine.
2).Do
wkładamy cebulę rozdrabniamy 5s/obr3,5-5 zagarniamy kopystką na dno naczynia,dodajemy olej i dusimy 2min/120'/1.
3).Dodajemy wodę,ocet,cukier,sól,ziele,listek,pieprz.
4).Zakładamy dolną część Varomy układamy rybę i tak samo z górna częścią. Przykrywamy
5). Dusimy 10min/varoma/
/1
6).Rybę wykladamy do innego naczynia zalewamy zalewą.
7). Podajemy po całkowitym wystygnięciu.
RYBA POD PIERZYNKĄ
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Miarka MT
kup teraz
Porady
Ryba najlepiej smakuje na drugi dzień.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz