3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

RYBA POD PIERZYNKĄ


Wydrukuj:
4

Składniki

5 porcja/porcje/porcji

składniki do ryby

  • 250 g mleka
  • 4 ząbka czosnku

SKŁADNIKI

  • 500 g ryby ze skórą, dorsz,sandacz,miruna
  • 3 cebule, czerwona i biała
  • 90 g oleju, z pestek winogron
  • 110 g octu 10%
  • 500 g wody
  • 3 cukru, łyżeczki
  • 1 soli, łyżeczka
  • ziele angielskie
  • pieprz ziarnisty
  • 4 listki laurowe
  • 3 koncentrat pomidorowy, łyżeczki
  • 6
    1h 20min
    Czas całkowity 1h 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    RYBA POD PIERZYNKĄ
  1. 1).Rybę kroimy na mniejsze kawałki moczymy w mleku i czosnku przez 1 godzine.

    2).Do Blokada naczynia miksującego wkładamy cebulę rozdrabniamy 5s/obr3,5-5 zagarniamy kopystką na dno naczynia,dodajemy olej i dusimy 2min/120'/1.

    3).Dodajemy wodę,ocet,cukier,sól,ziele,listek,pieprz.

    4).Zakładamy dolną część Varomy układamy rybę i tak samo z górna częścią. Przykrywamy

    5). Dusimy 10min/varoma/Obroty wsteczne/1

    6).Rybę wykladamy do innego naczynia zalewamy zalewą.

    7). Podajemy po całkowitym wystygnięciu.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Varoma
    Varoma
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Ryba najlepiej smakuje na drugi dzień.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy