- TM 5
Składniki
składniki do ryby
- 250 g mleka
- 4 ząbka czosnku
SKŁADNIKI
- 500 g ryby ze skórą, dorsz,sandacz,miruna
- 3 cebule, czerwona i biała
- 90 g oleju, z pestek winogron
- 110 g octu 10%
- 500 g wody
- 3 cukru, łyżeczki
- 1 soli, łyżeczka
- ziele angielskie
- pieprz ziarnisty
- 4 listki laurowe
- 3 koncentrat pomidorowy, łyżeczki
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1).Rybę kroimy na mniejsze kawałki moczymy w mleku i czosnku przez 1 godzine.
2).Do "Blokada naczynia miksującego" wkładamy cebulę rozdrabniamy 5s/obr3,5-5 zagarniamy kopystką na dno naczynia,dodajemy olej i dusimy 2min/120'/1.
3).Dodajemy wodę,ocet,cukier,sól,ziele,listek,pieprz.
4).Zakładamy dolną część Varomy układamy rybę i tak samo z górna częścią. Przykrywamy
5). Dusimy 10min/varoma/"Obroty wsteczne" /1
6).Rybę wykladamy do innego naczynia zalewamy zalewą.
7). Podajemy po całkowitym wystygnięciu.
RYBA POD PIERZYNKĄ
Porady
Ryba najlepiej smakuje na drugi dzień.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?