3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

RYBA POD PIERZYNKĄ


Wydrukuj:
4

Składniki

5 porcja/porcje/porcji

składniki do ryby

  • 250 g mleka
  • 4 ząbka czosnku

SKŁADNIKI

  • 500 g ryby ze skórą, dorsz,sandacz,miruna
  • 3 cebule, czerwona i biała
  • 90 g oleju, z pestek winogron
  • 110 g octu 10%
  • 500 g wody
  • 3 cukru, łyżeczki
  • 1 soli, łyżeczka
  • ziele angielskie
  • pieprz ziarnisty
  • 4 listki laurowe
  • 3 koncentrat pomidorowy, łyżeczki
  • 6
    1h 20min
    Czas całkowity 1h 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
  • 9
5

Przygotowanie

    RYBA POD PIERZYNKĄ
  1. 1).Rybę kroimy na mniejsze kawałki moczymy w mleku i czosnku przez 1 godzine.

    2).Do Closed lid wkładamy cebulę rozdrabniamy 5s/obr3,5-5 zagarniamy kopystką na dno naczynia,dodajemy olej i dusimy 2min/120'/1.

    3).Dodajemy wodę,ocet,cukier,sól,ziele,listek,pieprz.

    4).Zakładamy dolną część Varomy układamy rybę i tak samo z górna częścią. Przykrywamy

    5). Dusimy 10min/varoma/Counter-clockwise operation/1

    6).Rybę wykladamy do innego naczynia zalewamy zalewą.

    7). Podajemy po całkowitym wystygnięciu.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Ryba najlepiej smakuje na drugi dzień.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy