thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
1h 20min
Czas całkowity
1h 20min
porcja/porcje/porcji
5 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

składniki do ryby

  • 250 g mleka
  • 4 ząbka czosnku

SKŁADNIKI

  • 500 g ryby ze skórą, dorsz,sandacz,miruna
  • 3 cebule, czerwona i biała
  • 90 g oleju, z pestek winogron
  • 110 g octu 10%
  • 500 g wody
  • 3 cukru, łyżeczki
  • 1 soli, łyżeczka
  • ziele angielskie
  • pieprz ziarnisty
  • 4 listki laurowe
  • 3 koncentrat pomidorowy, łyżeczki

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Varoma
    Varoma
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    RYBA POD PIERZYNKĄ
  1. 1).Rybę kroimy na mniejsze kawałki moczymy w mleku i czosnku przez 1 godzine.

    2).Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wkładamy cebulę rozdrabniamy 5s/obr3,5-5 zagarniamy kopystką na dno naczynia,dodajemy olej i dusimy 2min/120'/1.

    3).Dodajemy wodę,ocet,cukier,sól,ziele,listek,pieprz.

    4).Zakładamy dolną część Varomy układamy rybę i tak samo z górna częścią. Przykrywamy

    5). Dusimy 10min/varoma/Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" /1

    6).Rybę wykladamy do innego naczynia zalewamy zalewą.

    7). Podajemy po całkowitym wystygnięciu.

Porady

Ryba najlepiej smakuje na drugi dzień.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

RYBA POD PIERZYNKĄ

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy
Are you sure to delete this comment ?