3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pyszny szybki suflet serowy


Wydrukuj:
4

Składniki

6 porcja/porcje/porcji

na suflet

  • 2 szczypty pieprzu
  • 1 łyżeczek soli
  • 1 szczypty gałki muszkatałowej
  • 4 jajka
  • 150 gramów sera parmezan
  • 120 gramów mąki
  • 50 gramów masła
  • 100 gramów śmietany 18 %
5

Przygotowanie

  1. 1. Rozgrzać piekarnik do temp. 180 stopni. Małe foremki do sufletów wysmarować masłem i lekko oprószyć mąką.

    2. Do naczynia miksującego włożyćser i rozdrobnić 15s/ obr.7.

    Przełożyć do innego naczynia.

    3. Do naczynia miksującego włożyć jajka, 60 g mąki, masło, gałkę muszkatałową, sól, pieprz, podgrzać  4 min 30 s/ 90stopni/ obr.3.

    4. Dodaćser i śmietanę, wymieszać 10s/ obr.6.

    5. Masę przełożyć do przygotowanych foremek i piec 35- 40 mic .

    Suflet podawać gorący lub na zimno.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Aby uzyskać idealny rezultat należy kontrolować temperaturę i podczas pieczenia nie otwierać piekarnika, gdyżnawet nieweilkie zmiany temp. mogą spowodować opadnięcie masy. Z tego powoduy należy podawać odrazu po przygotowaniu.

Zastoswałęm ser parmezan ale można również zastosowaćser gruyere.

Suflet przygotowałem po raz pierwszy i wyszedł przepyszny


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Suflet jest po prostu boski!! Co niedzielę rano...

    Zgłoszony przez Grulab na marca 12, 2018 at 14:23.

    Suflet jest po prostu boski!! Co niedzielę rano dzieciaki mnie budzą i ciągną do kuchni, aby im go przygotować (już na pamięć znam przepis..!!). Cała rodzina go uwielbia... aż musiałem zabrać Termomisia na narty.. Pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dziękuję ))

    Zgłoszony przez alicj@ na lipca 20, 2014 at 00:35.

    Bardzo dziękuję tmrc_emoticons.))) pozdrawiamtmrc_emoticons.)

    Alicj@

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witam p.Alicjo   Resztą mąki

    Zgłoszony przez Danuta Baska na lipca 19, 2014 at 13:58.

    Witam p.Alicjo

     

    Resztą mąki opruszyć foremki..tmrc_emoticons.) Suflet,napewno się uda i będzie smakował..tmrc_emoticons.)

    Pozdrawiam z upalnych Mazur

    Danuta Baska

    dana08

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pani Danusiu, prosze o

    Zgłoszony przez alicj@ na lipca 19, 2014 at 13:13.

    Pani Danusiu, prosze o podpowiedż co z reszta maki 60 g dodajemy do masy a pozostałe 60??? Marcin jest chyba na wczasach i nie odpisuje a widze ze Pani to juz tez robiła..... Chcialabym jutro zrobic.... Z gory dziekuje, pozdrawiam Alicjatmrc_emoticons.)

    Alicj@

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Co robimy z pozostała mąką??

    Zgłoszony przez alicj@ na lipca 18, 2014 at 16:28.

    Co robimy z pozostała mąką?? 60 g mąki dodajemy do masy a reszta posypujemy foremki czy dodajemy później? pozdrawiam

    Alicj@

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziękuje Pani Danusiu,

    Zgłoszony przez MarcinEŁK na lipca 6, 2014 at 12:57.

    Dziękuje Pani Danusiu, usłyszeć takie słowa od tak doświadczonej osoby jak Pani to zaszczy tmrc_emoticons.) Pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Marcinku,potwierdzam super

    Zgłoszony przez Danuta Baska na lipca 5, 2014 at 21:13.

    Marcinku,potwierdzam super przepis. Cooking 6

     

    Bardzo dokładnie opisujesz przepisy. Cooking 7

    Dzięki za przepis

    Pozdrawiam

    Danuta Baska

     

    dana08

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze