3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Puree po włosku


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

  • 30 g masła
  • 350 g mleka
  • 0,5 - 1 łyżeczka soli
  • 1000 g ziemniaków, mączystych, obranych, pokrojonych na kawałki
  • 30 g parmezanu, tartego
  • 6
    8min
    Czas całkowity 8min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    1. Założyć motylek. Do naczynia miksującego włożyć ziemniaki, dodać sól i mleko, gotować 25 min/100°C/obr. 1.
    2. Dodać masło i parmezan, utrzeć 30s/obr.3. Zdjąć motylek. Podawać na gorąco.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • trochę kipi przy gotowaniu. w smaku pyszne.

    Zgłoszony przez kamilastachal na grudnia 9, 2021 at 17:01.

    trochę kipi przy gotowaniu. w smaku pyszne.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • czy u mnie coś nie tak?, bo wychodzi mi taki...

    Zgłoszony przez Lamka na kwietnia 19, 2021 at 23:15.

    czy u mnie coś nie tak?, bo wychodzi mi taki kleisty, gumiasty jak guma do żucia

    Lamka

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo smaczne puree. Nie wiem czy tylko u mnie...

    Zgłoszony przez Annakmalkus na kwietnia 19, 2021 at 12:41.

    Bardzo smaczne puree. Nie wiem czy tylko u mnie kipi strasznie przy zamknietej pokrywce. Raz zalalam termomix. Na szczescie nic sie nie stalo. Wiec proponuje gotowac bez miarki. Tez wychodzi.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • bardzo smaczne,przepis idealny

    Zgłoszony przez agatugotuje na października 17, 2020 at 16:44.

    bardzo smaczne,przepis idealny

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo prosty i wyśmienity w smaku przepis....

    Zgłoszony przez West101 na listopada 27, 2017 at 09:51.

    Bardzo prosty i wyśmienity w smaku przepis. Polecam!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pychotka

    Zgłoszony przez liki1117 na października 9, 2016 at 18:54.

    Pychotka Cooking 1

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witam jestem początkująca w

    Zgłoszony przez Syla34 na czerwca 21, 2015 at 13:15.

    Witam jestem początkująca w Thermomixie i mam pytanie d tego puree .... "Do naczynia miksującego włożyć ziemniaki, dodać sól i mleko, gotować 25 min/100°C/obr. 1" .. czyli nie dodwac wody a ziemniaki gotować na samym mleku ?

    Pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ja robiłem z 500 gr.

    Zgłoszony przez 7van.krzysztof na sierpnia 27, 2014 at 15:28.

    Ja robiłem z 500 gr. ziemniaków. Wydawalo mi się dziwne, żeby użyć motylka przy surowych, pokrojonych w kawałki ziemniakach, wiec motylka nie zalożyłem. I ŹLE, bo jak już ziemniaki się ugotują, robi sie papka (noże potną) i pod koniec gotowania źle się miesza bez motylka tak że może na dnie przywierać do naczynia.

    Kolejnym razem nieco zmodyfikuję ten przepis i najpierw zetrę ziemniaki jak do placków i to będę gotował na mleku z użyciem motylka. Ale popracuję nad tym.przepisem bo efek końcowy jest extra.

    c.d… .tylko po co modyfikować, skoro jak zauważyłem to przetestowany przepis z książki

    Też jesteś bohaterem w swojej kuchni

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Albo kilka grzybòw:p

    Zgłoszony przez veronicab71 na kwietnia 11, 2012 at 19:35.

    Albo kilka grzybòwtmrc_emoticons.p

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • mieszkam we Wloszech i to

    Zgłoszony przez pancio na grudnia 16, 2010 at 14:26.

    tmrc_emoticons.) mieszkam we Wloszech i to puree robie bardzo czèsto,wszyscy za nim przepadajà.Ja dodajè tez trochè galki muszkatolowej i miksujè na 4ce wychodzi bardziej puszyste.Goràco polecam.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze