3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Puree po włosku


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

Puree po włosku

  • 30 g masła
  • 350 g mleka
  • 0,5 - 1 łyżeczka soli
  • 1000 g ziemniaków, mączystych, obranych, pokrojonych na kawałki
  • 30 g parmezanu, tartego
  • 6
    8min
    Czas całkowity 8min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    1. Założyć motylek. Do naczynia miksującego włożyć ziemniaki, dodać sól i mleko, gotować 25 min/100°C/obr. 1.
    2. Dodać masło i parmezan, utrzeć 30 s/obr. 3. Zdjąć motylek. Podawać na gorąco.
10
11

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Pychotka

    Zgłoszony przez liki1117 na października 9, 2016 at 18:54.

    Pychotka :cooking_1:

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witam jestem początkująca w

    Zgłoszony przez Syla34 na czerwca 21, 2015 at 13:15.

    Witam jestem początkująca w Thermomixie i mam pytanie d tego puree .... "Do naczynia miksującego włożyć ziemniaki, dodać sól i mleko, gotować 25 min/100°C/obr. 1" .. czyli nie dodwac wody a ziemniaki gotować na samym mleku ?

    Pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ja robiłem z 500 gr.

    Zgłoszony przez 7van.krzysztof na sierpnia 27, 2014 at 15:28.

    Ja robiłem z 500 gr. ziemniaków. Wydawalo mi się dziwne, żeby użyć motylka przy surowych, pokrojonych w kawałki ziemniakach, wiec motylka nie zalożyłem. I ŹLE, bo jak już ziemniaki się ugotują, robi sie papka (noże potną) i pod koniec gotowania źle się miesza bez motylka tak że może na dnie przywierać do naczynia.

    Kolejnym razem nieco zmodyfikuję ten przepis i najpierw zetrę ziemniaki jak do placków i to będę gotował na mleku z użyciem motylka. Ale popracuję nad tym.przepisem bo efek końcowy jest extra.

    c.d… .tylko po co modyfikować, skoro jak zauważyłem to przetestowany przepis z książki

    Też jesteś bohaterem w swojej kuchni

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Albo kilka grzybòw:p

    Zgłoszony przez veronicab71 na kwietnia 11, 2012 at 19:35.

    Albo kilka grzybòw:p

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni :) :) ;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • mieszkam we Wloszech i to

    Zgłoszony przez pancio na grudnia 16, 2010 at 14:26.

    :) mieszkam we Wloszech i to puree robie bardzo czèsto,wszyscy za nim przepadajà.Ja dodajè tez trochè galki muszkatolowej i miksujè na 4ce wychodzi bardziej puszyste.Goràco polecam.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze