Polewa czekoladowa Przepis jest nieprzetestowany
Author picture AgaM
utworzono: 12/16/12 zmieniono dnia: 12/16/12

3
  • thumbnail image 1


Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Polewa czekoladowa


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

polewa czekoladowa:

  • 1 łyżki masła
  • 2 łyżki cukru pudru lub zwykłego
  • 2 łyżki kakao ciemne np. DecoMorreno
  • 2 łyżki śmietany 18%
  • 6
  • 7
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
5

Przygotowanie

    Polewa:
  1. Wszystkie składniki umieścić w naczyniu. Podgrzewać 2 min./90C/obr. 2. Składniki podgrzewać do rozpuszczenia i połączenia, nie gotować!  Jeżeli będzie taka potrzeba to można ściągnąć kopystką składniki z ścianek na dno naczynia i wymieszać jeszcze przez 10s/obr. 2. do uzyskania gładkiej masy. Wyłożyć na ciasto i delikatnie rozsmarować.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Jeżeli polewa wyjdzie za gęsta należy dodać łyżkę śmietany, jeżeli wyjdzie za rzadka to należy dodać łyżkę masła :-)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • super polecam

    Zgłoszony przez mszagun na kwietnia 13, 2017 at 20:04.

    super polecam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super wychodzi ścina się zupełnie na twardo a...

    Zgłoszony przez JJUUSSTTAA na stycznia 8, 2017 at 21:40.

    Super wychodzi ścina się zupełnie na twardo a nie łamie przy krojeniu, polecam.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobra i prosta😀 Polecam...

    Zgłoszony przez Świątka na grudnia 24, 2016 at 08:44.

    Bardzo dobra i prosta😀 Polecam

    genialnie sie rozsmarowywuje!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Polewa super. Rzeczywiście nie spływa, jest...

    Zgłoszony przez Sabiga na grudnia 23, 2016 at 19:34.

    Polewa super. Rzeczywiście nie spływa, jest lekko słodka. Użyłam do japońskiego makowca.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A jaka to ma być śmietana gęsta czy taka "...

    Zgłoszony przez aldona422 na listopada 20, 2016 at 22:01.

    A jaka to ma być śmietana gęsta czy taka " lejąca - do zup i sosów np. z łaciata?"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • polecam !

    Zgłoszony przez Tomall na listopada 19, 2016 at 19:57.

    polecam !tmrc_emoticons.;)

    www.tomaszkoscik.com

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Łatwa, szybka i uniwersalna

    Zgłoszony przez b_lank na stycznia 2, 2016 at 17:37.

    Łatwa, szybka i uniwersalna polewa. Stosowałam ją do sernika i makowca japońskiego.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super, szybka i dobra

    Zgłoszony przez monkorze na grudnia 23, 2015 at 12:19.

    Super, szybka i dobra

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Szybka i idealna polewa

    Zgłoszony przez Monisia75 na grudnia 22, 2015 at 10:12.

    Szybka i idealna polewa tmrc_emoticons.) Łatwo się rozprowadza, ale nie ścieka po cieście. Dodałam do mojej kolekcji tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • prosty,szybki, idealny 

    Zgłoszony przez chobar na kwietnia 4, 2015 at 12:48.

    prosty,szybki, idealny  tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobilam z podwójnej porcji i

    Zgłoszony przez pandziksa na marca 26, 2013 at 20:32.

    Zrobilam z podwójnej porcji i jak narazie ok. Czy ona ścina sie całkiem na twardo, że nie klei się i nie brudzi?

    pandziksa

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze