Tu jesteś:
4
Składniki
1 porcja/porcje/porcji
Pasztet z "odzysku "
- 1000 g gotowanego mięsa, mięso z zupy
- 1 cebula
- 2-3 ząbki świeżego czosnku
- 1 łyżeczka soli
- 1 szczypta pieprzu
- marchew ,pietruszka gotowana w zupie
- 1 łyżka ketchupu, (opcjonalnie)
- 40 g oleju
- 100 g masła
-
6
10min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
- Mięso zupy (rosołu ) pociąć na kawałki włożyć do
"Blokada naczynia miksującego" i przemielić 10sek/8
(lub maszynką do mięsa)
Do"Blokada naczynia miksującego" włóż cebulę pokrojoną na cztery i ząbek (ząbki) czosnku ,dodaj olej i duś 5min/V/2
Dodaj przemielone mięso i warzywa ,masło,przyprawy i podduś 5min /V/2
Załóż miarkę i zmiksuj 10sek/8-10 jeżeli nie odpowiada Ci konsystencja powtórz miksowanie
Przełóż do pojemnika i zostaw do wystygnięcia
Smacznego
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Jest to alternatywa dla każdego kto nie lubi smaku wątróbki w pasztecie i jednocześnie ma np.twardawe mięso w zupie lub mu zostało .Dlatego jest to pasztet z odzysku
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzCieszę się że pomogłam ,każdy z nas...
Cieszę się że pomogłam ,każdy z nas modyfikuje do swoich potrzeb.Smacznego
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Bardzo fajna pasta/ pasztet, żeby wykorzystać...
Bardzo fajna pasta/ pasztet, żeby wykorzystać mięsko z zupy. Ja zrobiłam z porcji rosołowej z kurczaka, nie do końca trzymając się proporcji składników i wyszło fajnie.