3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pasta z czerwonej fasoli


Wydrukuj:
4

Składniki

Składniki na pastę

  • oliwa
  • 3 goździki
  • 2 łyżki wino czerwone
  • pieprz
  • sól
  • 6 Śliwek suszonych
  • 2 ziela angielskie
  • 1 puszki faoli czerwonej
  • 1 cebula szalotka
  • 1 ząbka czosnku
  • 1 liść laurowy
  • 6
    30min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

    Składniki na pastę
  1. Na patelni rozgrzewamy oliwę, cebule i czosnek wkładamy do naczynia miksującego i siekamy poz. 6 przez 30s. Podsmażamy cebulę i czosnek na rozgrzanej oliwie. Doprawiamy solą, pieprzem, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i goździki (pamiętajcie ile dodaliście, bo później trzeba wszystkie wyłowić tmrc_emoticons.D). Fasolę odcedzamy, dodajemy na patelnię, podlewamy odrobiną czerwonego winą, dodajemy suszone śliwki i dusimy przez chwilę. Liść laurowy, ziele angielskie, goździki wyciągamy z patelni. Całość miksujemy poz.8 czas wg uznania, bo to zależy jak gładką pastę chcemy uzyskać.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Myślę że można

    Zgłoszony przez kazeno na lutego 20, 2014 at 14:42.

    Myślę że można spróbować..cecierzyca tez będzie dobrym pomysłem tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A może mogę też zrobić coś

    Zgłoszony przez Lidka Abramowicz na lutego 20, 2014 at 14:40.

    A może mogę też zrobić coś podobnego z soi lub soczewicy? Jak myślisz?  POZDRAWIAM. tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.-) Smile" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/smile.png" alt="tmrc_emoticons.)" width="19" height="19">

    Lidka Abramowicz

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • O !!!  z winem ! To na pewno

    Zgłoszony przez Lidka Abramowicz na lutego 20, 2014 at 14:38.

    O !!!  z winem ! To na pewno dobre ! tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;-) Wink" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/wink.png" alt="tmrc_emoticons.;)" width="19" height="19">  POZDRAWIAM.tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.-) Smile" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/smile.png" alt="tmrc_emoticons.)" width="19" height="19">

    Lidka Abramowicz

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Lidka dobre polecam mozna

    Zgłoszony przez kazeno na lutego 20, 2014 at 14:15.

    Lidka dobre tmrc_emoticons.D polecam tmrc_emoticons.D mozna uzyc tez bialej fasoli tmrc_emoticons.D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Widzę, że u Ciebie TM "robi"

    Zgłoszony przez kokolidek na lutego 18, 2014 at 18:40.

    Widzę, że u Ciebie TM "robi" głównie za mikser.

    Pozdr. Ala                   Lepiej zaliczać się do niektórych niż do wszystkich

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze