Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
- 50 g papryki konserwowej, odsączonej
- 0,5 pęczka Natki pietruszki
- 400 g twarogu, chudego
- 1 łyżka szczypiorku, posiekanego
- 20 g żelatyny
- 100 g wody
- 0,25 łyżeczki soli
- 2 szczypty pieprzu
- 2 łyżki soku z cytryny
- 1 zielona papryka
- 1 czerwona papryka
- kilka listków sałaty
-
6
10min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć paprykę konserwową, rozdrobnić 2 s/obr. 5, przełożyć do innego naczynia.
- Do naczynia miksującego włożyć pietruszkę, rozdrobnić 3 s/obr. 8.
- Dodać twaróg, wymieszać 5 s/obr. 4.
- Rozpuścić żelatynę w 100 g ciepłej wody.
- Dodać szczypiorek, rozdrobnioną paprykę, rozpuszczoną żelatynę, sól, pieprz, sok z cytryny, wymieszać 30 s/
"Obroty wsteczne" /obr. 3.
- Odkroić górną część z obu papryk, oczyścić z nasion, umyć i osuszyć.
- Papryki dokładnie wypełnić masą serową.
- Papryki pozostawić pod przykryciem w lodówce na 2 godziny.
- Każdą paprykę pokroić na 4 plastry. Podawać na liściach sałaty.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Komentarze
Odpowiedzbardzo dobre polecam
bardzo dobre polecam
Fajny i ciekawy pomysł na
Fajny i ciekawy pomysł na przekąskę
sprawdzi się na imprezce i na światecznym stole 
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Doskonały pomysł.swietna
Doskonały pomysł.swietna dekoracyjna zakątka.
Pozdrawiam 
dana08