3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Nadziewane krążki papryki


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

  • 50 g papryki konserwowej, odsączonej
  • 0,5 pęczka Natki pietruszki
  • 400 g twarogu, chudego
  • 1 łyżka szczypiorku, posiekanego
  • 20 g żelatyny
  • 100 g wody
  • 0,25 łyżeczki soli
  • 2 szczypty pieprzu
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 zielona papryka
  • 1 czerwona papryka
  • kilka listków sałaty
  • 6
    10min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    1. Do naczynia miksującego włożyć paprykę konserwową, rozdrobnić 2 s/obr. 5, przełożyć do innego naczynia.
    2. Do naczynia miksującego włożyć pietruszkę, rozdrobnić 3 s/obr. 8.
    3. Dodać twaróg, wymieszać 5 s/obr. 4.
    4. Rozpuścić żelatynę w 100 g ciepłej wody.
    5. Dodać szczypiorek, rozdrobnioną paprykę, rozpuszczoną żelatynę, sól, pieprz, sok z cytryny, wymieszać 30 s/ Counter-clockwise operation /obr. 3.
    6. Odkroić górną część z obu papryk, oczyścić z nasion, umyć i osuszyć.
    7. Papryki dokładnie wypełnić masą serową.
    8. Papryki pozostawić pod przykryciem w lodówce na 2 godziny.
    9. Każdą paprykę pokroić na 4 plastry. Podawać na liściach sałaty.
10
11

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz