Składniki
- 500 gugotowanych ziemniaków w osolonej wodzie.
- Ciasto: 50 g masła
- 100 ml wody
- 120 g mąki pszennej
- 2 jajka
- szczypta soli
- olej
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
Wodę, masło i sól umieścic w
"Blokada naczynia miksującego" i zagotować 4min./ 100st./obr. 1
Dodac mąkę i wymieszać 1.30min/ obr.4, powstałe ciasto zostawic do wychłodzenia.
Ustawić urządzenie na obr.5 wbijać po jednym jajku, na koniec ciasto wygładzić mieszając jeszcze przez 1 min. na tych samych obrotach.
Do powstałego ciasta dodać ugotowane ziemniaki, mieszać przez 30sek./ obr. 4 - 5.
Dwoma stołowymi łyżka formować kulki i kłaść na rozgrzany głęboki olej, piec na złoty kolor.
Wspaniały dodatek do mięs, sałatek. Kulki ziemniaczane to potrawa belgijska. Są pyszne
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzKuleczki są puszyste, ale
Kuleczki są puszyste, ale bardzo przesiąknięte olejem.