3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Konfitura z papryki


Wydrukuj:
4

Składniki

  • • 500 g czerwonej papryki, oczyszczonej z pestek
  • • 250 g cukru
  • • 120 g żelfixu 2:1
  • • 100 g soku z cytryny
  • 6
    12min
    Czas całkowity 12min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1. do naczynia włożyć paprykę, dodać cukier, żelfix, sok z cytryny, zmiksować – czas 30 sek, obr. poz.9 

     2. gotować – czas ok.10 min, temp. Varoma, obr. poz.1

    3.. przelać do słoiczków, odwrócic do góry dnem i zostawić do przestygnięcia

     

    Konfitura ma smak słodko - kwaśny i jest wspaniałym dodatkiem do tostów, pieczywa, zimnych mięs i pasztetów. Proponuję przygotować podobną konfiturę z żółtej papryki. 

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Zrobiłam "na próbę" w ubiegłym roku,a w tym...

    Zgłoszony przez Babcia5 na sierpnia 10, 2018 at 14:41.

    Zrobiłam "na próbę" w ubiegłym roku,a w tym zrobię zdecydowanie więcej. Zaskakująco smaczna

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • zrobiłam dzisiaj ten przepis, ale dałam papryki...

    Zgłoszony przez bakmagdalena na listopada 22, 2017 at 00:50.

    zrobiłam dzisiaj ten przepis, ale dałam papryki 800 gr i chili ok 180 gr, mniej soku z cytryny ok 30 gr i 180/200 gr cukru...palce lizac....ostro

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :)Ciekawy przepis zapisany i

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na maja 30, 2013 at 10:28.

    tmrc_emoticons.)Ciekawy przepis zapisany i poczeka na sezon paprykowy. tmrc_emoticons.D

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Robiłam konfiturę na

    Zgłoszony przez ilonaw na maja 30, 2013 at 08:55.

    Robiłam konfiturę na wielkanoc do mięs, jest super, wszyscy byli zachwyceni teraz chcą przepis  tmrc_emoticons.)  polecam napewno będę robić gdy przyjdzie sezon na paprykę Love pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis jest świetny!

    Zgłoszony przez Kewa na grudnia 26, 2011 at 12:24.

    Przepis jest świetny! Konfiturę robiłam już dwa razy - znika bardzo szybko. Kolejny krok to wersja z żółtej papryki. Dziękuję za przepis. tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłam i naprawdę ten

    Zgłoszony przez Agnieszka-- na listopada 4, 2011 at 09:35.

    Zrobiłam i naprawdę ten przepis spadł mi z nieba,bo nie wiedziałam co zrobić z papryką.Teraz mam ślicznego koloru dżemiki z zagadkowym smakiem.

    Cukru trzeba dać faktycznie mniej,niż podane w przepisie.Ja dałam 150-170g. tmrc_emoticons.;)

    Agnieszka--

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wlaśnie nie wiedziałam co

    Zgłoszony przez Agnieszka-- na listopada 3, 2011 at 09:09.

    Wlaśnie nie wiedziałam co zrobić z papryką,bo zostało mi parę sztuk,a domownicy już przejedzenitmrc_emoticons.;)

    Zaraz biorę się do pracy Cooking 1

    Ps.to mój debiut z przepisownią

    Agnieszka--

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dzisiaj wziełam do pracy

    Zgłoszony przez akunia na października 27, 2011 at 10:36.

    Dzisiaj wziełam do pracy smakowało wszystkim, bardzo dobre do mięsa i białego sera

    PYCHA tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłam dzisiaj bardzo

    Zgłoszony przez akunia na października 8, 2011 at 16:43.

    Zrobiłam dzisiaj bardzo bardzo dobry tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Muszę zrobić ,brzmi

    Zgłoszony przez akunia na października 7, 2011 at 15:05.

    Cooking 6 Muszę zrobić ,brzmi zachęcająco !!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ilość cukru to rzecz smaku ,

    Zgłoszony przez Marzena63 na października 5, 2011 at 08:30.

    Ilość cukru to rzecz smaku , więc można dać mniej, podobnie jak z żelfixem tmrc_emoticons.)

    Pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super przepis. Robiłam ją ,

    Zgłoszony przez gabi49 na września 23, 2011 at 09:26.

    Super przepis. Robiłam ją , ale z mniejszą ilością cukru (200g) i 40g opakowaniem żelfixu.tmrc_emoticons.)

    GaBi

    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mi również spodobał się ten

    Zgłoszony przez justam na września 9, 2011 at 11:44.

    Mi również spodobał się ten przepis i chciałabym go wykorzystać. Mam jednak pytanie: czy na tę ilość papryki nie wystarczy jedno opakowanie żelfixu (40g)? Z czym wiąże się użycie tak dużej ilości żelfixu (na opakowaniu jest info, że wystarcza na 1kg owoców)? Z góry dziękuję za odpowiedźtmrc_emoticons.)

    justam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Konfitura pychotka:) jak dla

    Zgłoszony przez koniczynska na września 2, 2011 at 18:40.

    Konfitura pychotkatmrc_emoticons.) jak dla mnie faktycznie trzeba dać troszkę mniej cukru i ja dałam też mniej żelfixutmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witam robilam dzisiaj wyszla

    Zgłoszony przez maksiu na sierpnia 30, 2011 at 16:05.

    Witam robilam dzisiaj wyszla super polecam dodalam troche mniej cukru Love

    MAKSIU

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • świetny dżemik:)

    Zgłoszony przez ela7 na sierpnia 17, 2011 at 12:22.

    świetny dżemiktmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Robiłam wczoraj, robię w tej

    Zgłoszony przez ela7 na sierpnia 17, 2011 at 12:21.

    Robiłam wczoraj, robię w tej chwili- nie potrzeba komentarza tmrc_emoticons.) dałam tylko ciut mniej cukru (200g).

    Przepis bombowy !!!! A kolor i smak- wow !

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zapewne pyszna, wypróbuję

    Zgłoszony przez lilly20 na sierpnia 17, 2011 at 09:46.

    Zapewne pyszna, wypróbuję napewno  tmrc_emoticons.)

    lilly20

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :)  dodałam szczyptę chili

    Zgłoszony przez Joanna na sierpnia 16, 2011 at 18:44.

    tmrc_emoticons.)  dodałam szczyptę chili ,rewelacja, super smak i kolor, brawo autorowi.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Już mam zrobione kilka

    Zgłoszony przez Muniek na sierpnia 16, 2011 at 14:50.

    Już mam zrobione kilka sloiczków, bardzo ładny kolorek i ciekawy smak. Myślę że może też być świetnym dodatkiem do grilowanego oscypka, no przecież nie zawsze musi być do niego żurawina tmrc_emoticons.p

    Teraz jeszcze wypróbuję wersję żółtą Cooking 1

    Pozdrawiam!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo ciekawa konfitura.

    Zgłoszony przez gabi49 na sierpnia 14, 2011 at 19:31.

    Bardzo ciekawa konfitura. Takiej jeszcze nie jadłam.Spróbuję zrobić.

    GaBi

    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze