3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

KONCENTRAT BULIONU Z LIŚCI LUBCZYKA


Wydrukuj:
4

Składniki

460 g

KONCENTRAT BULIONU Z LIŚCI LUBCZYKA

  • 150 g piersi z kurczaka, bez kości, pokrojony w kostkę
  • 200 g warzyw mieszanych, (marchewka,seler,pietruszka,por) pokrojonych w kawałki
  • 80 g liści lubczyka
  • 60 g natki pietruszki i liści selera
  • 100 g cebuli, obranej,przekrojonej na 4, przesmażyć na suchej patelni do zrumienienia lub przypalonej nad palnikiem z gazem
  • 150 g soli
  • 100 g białego wina
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 g ziaren pieprzu czarnego
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 6
    40min
    Czas całkowity 40min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
5

Przygotowanie

    BULION
  1. 1. Do naczynia miksujacego wlożyć kawałki kurczaka, rozdrowbić 5s/obr.7 przełozyc do innego naczynia i odstawić.
    2. Suche i czyste naczynie miksujące załanczamy na 40s./obr.10 w tym czasie przez otwór w pokrywie wrzucamy liście lubczyka ,pietruszki i selera. Zgarniamy kopystka na dno naczynia.
    3. Dodajemy czosnek, warzywa mieszane, cebulę,pieprz 10s/obr.6
    4. Dodajemy sól, zmielone mięso, oliwę z oliwek, wino dusimy 25min./VAROMA/obr.4,5 na górę zamiast miarki nakładamy koszyczek lub nakładkę gotowy koncentrat zgarniamy na dno naczynia
    5. Zdjąć koszyczek lub nakładkę, nałozyc miarke i miksować 40s./obr.4-8 ( zwiększając w połowie czasu)
    6. Koncentrat przłożyć do szczelnego naczynia i przechowywac w lodówce.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Muszę spróbować, ciekawa jestem tego smaku a...

    Zgłoszony przez serja na października 17, 2019 at 10:39.

    Muszę spróbować, ciekawa jestem tego smaku a lubczyk po prostu uwielbiam.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze